Jump to content
  • 0
markdd

Debug Menu

Question

Does anybody know how to get rid of the De-Bug Menu from a newly updated Vectorworks 2018 SP3. I've tried editing the workspace but its not there.5ab3e847d95a2_ScreenShot2018-03-22at17_28_35.thumb.png.24f779f6bfe24bbc131e6f44f21d78a4.png

Share this post


Link to post

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Not supposed to show there, it can be cured by deleting the Debug titled item from Vectorworks 2018/Plugins and then restarting the application.

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks

 

Is this something that I should not be seeing or could I make use of it in any way?

Share this post


Link to post
  • 0

It isn't useful outside of development from what I understand. I do lots of analytical and diagnostic things related to Vectorworks far outside a normal user's work, and I still never have use for that menu. It may not function properly without you being connected to the corporate network with proper logins etc in any case.

Share this post


Link to post
  • 0

No idea. A slightly different one appeared in SP1 as well! Oddly enough it has appeared on both my computers so makes me think it’s something to do with my serial number.

Edited by markdd

Share this post


Link to post
  • 0
4 hours ago, Andrew Davies said:

Out of interest - how come it appeared?


Not sure here either. It isn't happening to everyone, I asked engineering why it may have popped up and if I hear back I'll report here.

Share this post


Link to post
  • 0

I have it here as well.... so far everyone who's replied in this thread is either running Spotlight or Designer. I wonder if its related to Spotlight..... are any of you having the Spotlight library error when starting up?

 

Kevin

 

Share this post


Link to post
  • 0
3 hours ago, Kevin McAllister said:

are any of you having the Spotlight library error when starting up?

No. Never had this kind of problem thankfully.

Share this post


Link to post
  • 0

This was determined to be an issue related to the SP3 installer, not the actual build of SP3 itself. There will be a new SP3 installer released, however it just updates the installation software and not the actual build of Vectorworks that it provides, so there is no reason to re-run the updater. This just means anyone who updates to sp3 after the updater is corrected won't see the debug menu like we did.

If the plugin removal trick doesn't work for you however and you still see the menu after restarting Vectorworks, please let me know.

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks Jim. I've got rid of it by deleting the item in the plug-ins folder.

 

Mark

Share this post


Link to post
  • 0

I wish one of the functions from it was available to end users - Vectorscript Function Reference. Unfortunately it doesn't work, it seems to want me to find it as a file. I use the webpage based one all the time.

 

KM

 

Share this post


Link to post
  • 0

Hey Kevin,

 

Although this isn't the place that debug menu would go, there is a script reference HTML file shipped with Vectorworks. You can find it in the VW Help > Script Reference folder from your application folder.

This file is often slightly more up to date than the developer wiki.

 

Hope this helps!

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0
On 23/03/2018 at 12:55 PM, JimW said:

It isn't happening to everyone, I asked engineering why it may have popped up and if I hear back I'll report here.

 

I didn't have this.......but now I do.

 

On 26/03/2018 at 7:35 PM, JimW said:

This was determined to be an issue related to the SP3 installer

 

I'm not sure if this is the case Jim. Or at least not the whole case.

 

FYI, I've been having problems with VW cloud services (beach ball over the cloud icon in the menu bar), so I restarted it. 

 

It advised an update (some reason for beach ball??) and so I've now updated and all is well (with cloud services). VW now has the debug menu.

 

I can confirm this is due to the cloud services update/procedure, as the plug-ins folder shows 'last updated' being today and now has DebugModule.vwlibrary package listed.

 

Maybe this is helpful for the boffins.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...