Jump to content
  • 0
line-weight

VW2018 SP2: Multiple View Panes unusable in converted file

Question

I've got a drawing that I've converted from VW2017 to 2018 (this drawing started life several versions ago)

 

When I enable multiple view panes, create a floating pane, make that one top/plan view and the main one perspective OpenGL view, the navigation in the OpenGL pane goes completely haywire. Any adjustment of the view using a 3dconnextion device or via the zoom scroll wheel on the mouse sends everything off into the far distance (I think - the result is in any case, it's impossible to see or navigate the model).

 

I've tried making a new blank file, drawing some simple objects, and doing the same thing, and I don't get the same problem.

 

Any suggestions as to what is happening / how to fix it?

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello line-weight,

 

If possible, could you send the file to me so that I can take a look?

 

Thank you so much!!

Chih-Pin

Share this post


Link to post
  • 0
17 hours ago, Chih-Pin said:

Hello line-weight,

 

If possible, could you send the file to me so that I can take a look?

 

Thank you so much!!

Chih-Pin

I've send you the file by private message. Thanks.

Share this post


Link to post
  • 0

Just for the record before we can provide the fix.

If anyone runs into the similar issue in MultiView, please try turning on Unified View.

This may solve some navigation issues (e.g. zooming) in perspective view with Unified View off.

Share this post


Link to post
  • 0

Turning on unified view improved things for a bit.

 

However, it seems that it keeps getting turned off without me doing anything.

 

For now I think i'm going to have to come to the conclusion that multiple view panes is unusable, at least with this file.

Share this post


Link to post
  • 0

Ok: I think I may have found where the problem is - I use saved views quite a lot, to switch viewpoints and visibilities. In some of these, the "restore unified view" checkbox is ticked. It seems that a couple of these restore unified view to "off". I've checked opening the same file in VW2017; the same applies but it doesn't seem to cause problems when there are no multiple view panes.

 

For now I've unchecked the "restore unified view" boxes and will see how things go.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...