Jump to content
Magdalena

3D hinge direction markers don't display in hidden line mode

Recommended Posts

Hello.

 

How can I make window hinge markers visible in hidden line viewports? I want them to be visible in elevation, but they don't display in any of my viewports.

 

59ca7dfe5c378_ScreenShot2017-09-26at17_18_31.png.54e670531523c86e35b38c0aca9239ad.png

 

I have ticked Show Interior and Exterior Hinge Markers in the object settings. The hinge marker class is also turned on in the viewports. 

 

When I look at my model in 3D wireframe mode the hinge markers are visible but as soon as I switch to hidden line mode they disappear. They disappear both on the interior and the exterior side. Same thing happens with the window preview when I try to edit the window settings. Surely there must be a way to display the hinge markers in elevations (hidden line viewports). 

 

Alternatively, is there any other render mode I can use for my viewports to get a decent line drawing elevation?

 

59ca7bc8b5192_ScreenShot2017-09-26at16_52_21.png.9929cd99a0e3fb0ec589834913058601.png     59ca7bcacacc2_ScreenShot2017-09-26at16_52_40.png.f877f318e39e7e6eda3865faeebb684a.png

 

59ca7bd0cac21_ScreenShot2017-09-26at16_54_05.png.640c1b2b5304b8fbbe9f7e8074e0d88a.png      59ca7bd2d390a_ScreenShot2017-09-26at16_54_44.png.b9d8854efadbc6c2cb4c1e22e4bae352.png


Thanks 

Share this post


Link to post

Hello Magdalena,

Can you attach a Vectorworks file with just the window in it?

My initial (wild) guess is that you may have the Sash Depth set to a value less than the Glazing Thickness.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hello Matt,

 

Your (wild) guess was brilliant. I increased the Sash Depth on all windows and all hinge markers are visible now.

 

Thank you very much.

Share this post


Link to post

@Matt Panzer take a look at this post which in a way is related to this post. There's a bug that doesn't show hinge markers according to a class in hidden line.

 

 

Share this post


Link to post
2 hours ago, martinfdc said:

@Matt Panzer take a look at this post which in a way is related to this post. There's a bug that doesn't show hinge markers according to a class in hidden line.

 

 

 

@martinfdc, This appears to be fixed in Vectorworks 2019.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...