Jump to content
SCParker

Braceworks: A hanging position just under a truss, no go.

Recommended Posts

I want to have my hanging position hang just under the truss. However, Braceworks gives me the error shown below. Is the only solution to move the hanging away from under the truss? That would be sad.

I've briefly toyed with making the truss a hanging position, but then I lose some of the truss/braceworks tools in the OIP.

 

Does anyone have a good workflow to hang lights on a truss along with using braceworks?

 

Thanks, Scott

2017-09-25_21-06-42.jpeg

Share this post


Link to post

@mochran  The Hanging position is an update for the old Lighting Position object, now allows Audio and Video to connect.  It is designed to work with Braceworks by allowing you to attach objects to it so when you move the position the object attached move as well.  You can also create a report of what Lighting Instruments are attached to it.   Example below from your file,  I just added 2 hoist and ran the calculation. 

 

 59d654a0516df_ScreenShot2017-10-05at11_49_29AM.png.1e1ceac3f652715079f9d6d73e50953e.png

 

All that said you don't have to use the Hanging Position if you don't want to. 

 

Hope that helps!

Share this post


Link to post

Hi, cool thanks for that, but, if i use the straight truss or insert truss tool,  it places a truss object that i can connect the motors to and it becomes a system.  in the object properties there is button for select system and change system trim.  the system behaves as i would expect,  however i cannot attach a light.

 

if i convert the truss to a hanging position, i can attach a light,  however the motors no longer track the truss and the buttons for the select system are gone.

Share this post


Link to post

The Motors not tracking is a bug we are currently work on.  If the lights are over the geometry of the object and at the same "Z" they will also move with the command.

 

See attached Video 

Trim_change_example.mov

Share this post


Link to post

According to the webinar hosted by Moritz Staffel, lighting objects could be used as point loads, but no direct example was used.  I'm having the same issue with connecting fixtures to the truss in order to run the calculations.  Has the bug mentioned above been worked out yet?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...