Jump to content
TArchit

Column objects disappear within symbols

Recommended Posts

Column objects are disappearing when I combine them into symbols. Why is this happening and is there any way to resolve it?

 

They are showing up in 3D in wireframe but not in plan.

 

Thanks in advance

Edited by TArchit

Share this post


Link to post

Can you post an example of the symbol?  I use column objects in symbols all the time and I don't see them disappear. 

 

Share this post


Link to post

The Square Tubing PIO you're using as your columns is 3d only. It doesn't have a hybrid component to appear in Top/Plan view. Since your walls have both a 2d and 3d component VW makes your symbol into a hybrid automatically. Try using a different PIO such as the Column Tool or the new Structural Member tool.

 

Kevin

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Yes. The Column tool (as Kevin suggested) would be best. These objects have both an Architectural component and Structural component. You would only need the Structural component (which can use the steel shapes).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×