Jump to content
Sign in to follow this  
AJTotal

Render Questions for Spotlight

Recommended Posts

Hey VW Friends, 

 

working on rending some 3d shots of a design we are working on for a project and i'm not sure what i'm doing wrong. any time i try fast or final render works i just get a solid colour Crop. but yet in open GL i can see my full shot, what is also interesting is in Open GL not all my lights turn on, yet they are all duplicated from the first one thats turned on. for my final render work i figured it could also be my Ambient lighting was too dark at 12% so i upped it to 75% and all i got was a more Brown Screen instead of black, i attached that screenshot too. 

 

I guess i'm trying to figure out the best render settings for presenting my projects that all the lights are on and i have a nice dark ambient lighting, 

 

Thanks in advanced VW Friends. 

 

Andrew

Total Events

 

 

 

Open_GL.png

Final Render.png

Final Render 75% Amibent.png

Share this post


Link to post

if you select your viewport and open up the visualisation palette you can see which lights are on for that particular viewport

Share this post


Link to post

OpenGL has a limit for the numbers of lights it can use.

I think it was max 8 (?) lights.

Share this post


Link to post

You might be "inside" something as you render.  Try shifting your view a bit to see if that helps. 

Ambient lighting is sort of like turning the brightness up on your screen. I don't recommend it for a good look as it flattens out things. If you feel you need to, turning on ambient occlusion will help bring back some contrast.

Share this post


Link to post
12 hours ago, barkest said:

if you select your viewport and open up the visualisation palette you can see which lights are on for that particular viewport

Hey barkest, I checked to confirm and all the lights are on, 

 

 

Screen Shot 2017-04-07 at 4.22.19 PM.png

Share this post


Link to post

Hey Grant, i also thought i was inside something, but in Open GL vs final technically my walls or camera position don't move, and my 2 screen shots the only thing i changed was open GL to Final or Fast Render. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...