Jump to content

VW crash when sending to Vision


Recommended Posts

I have recently updated to VWsp2 and updated vision 2017 as well. After doing so, VW crashes when I run the menu command "send to Vision"  Also, when I try to change the fixture under the "fixture mode" is stays as "none" and does not bring up dialog window to allow for the correct fixture type to be selected.

 

I am running Mac 10.11.6 El Capitan and have not updated to Sierra yet.

 

I have tried previous files which operated correctly and opened new files to try a replicate the problems of which respond the same way.

 

Any help would be appreciated.

Link to comment
  • 3 months later...

Is there a good tutorial on fixture modes somewhere? My searches haven't turned anything up.

 

Also, when i go to edit the fixture mode in the OIP, the drop down is set to 'None' with "Other...' underneath, but when I click that, nothing pops up.

 

all of the symbols I am using are Vwx symbols.

 

UPDATE: -- 

I created a document with only an extrude, and an S4 36º, and even when exporting esc I get a crash, and I can't seem to figure out the fixture modes...

Edited by Stofamon
Link to comment
  • Vectorworks, Inc Employee

the fixture mode should be set to the same item you are using.  the difference being that for fixtures that have multiple modes you can choose the mode you want.  I can tell you that for that particular fixture your Inst Type field should be "ETC Source4 36deg"  that should auto-populate the fixture mode field.  

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Vectorworks, Inc Employee
On 3/27/2017 at 3:33 PM, Stofamon said:

Is there a good tutorial on fixture modes somewhere? My searches haven't turned anything up.

 

Also, when i go to edit the fixture mode in the OIP, the drop down is set to 'None' with "Other...' underneath, but when I click that, nothing pops up.

 

all of the symbols I am using are Vwx symbols.

 

UPDATE: -- 

I created a document with only an extrude, and an S4 36º, and even when exporting esc I get a crash, and I can't seem to figure out the fixture modes...

 

Also, make sure you update to at least sp2, preferably sp3 for both Vision and Vectorworks. On top of a bunch of bug fixes (like some fixtures not auto-populating a list), there are some huge render improvements. More info can be found here: 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...