Jump to content
  • 0
Tom Klaber

DOWNLOAD CONTENT - RESOURCE MANAGER

Question

I am having trouble importing content that needs to be downloaded.  I searched Tree - found a symbol I want to use - noticed that it had the cloud download symbol by it - but it will not import into my project.  Am I being shown content from other modules that I do not have access too?  I have downloaded all libraries, but there seems to be additional libraries showing up in my search that will not import into my project. 

Share this post


Link to post

20 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It should only show you what you can access, when you say it will not import, what does it specifically do when you try to use it in your document? Double clicking and inserting does nothing at all, or you get an error message?

Share this post


Link to post
  • 0

Double clicking, right click / import, and dragging into the document all do nothing.  No error message.  

Share this post


Link to post
  • 0

Do the regular install of every library via Help > Download Content > Install All when you can, then if it still shows that way, let me know the name of the resource and it's parent file and I can have the content team take a look. There are a LOT of fixed for Resource Manager planned for SP1 but I want to confirm.

Share this post


Link to post
  • 0

Thanks.  I have already downloaded all content.  

I have attached a screen shot of the resources.  None of these seem to work.

 

Screen Shot 2016-10-04 at 12.28.08 PM.png

Share this post


Link to post
  • 0

Those must be Service Select items then, thank you, I'll try and see whats up. @Rob Booksmay want to take a peek as well.

Share this post


Link to post
  • 0

I was just able to download the one you have highlighted in the image, it is a package item, and not Service Select.  it also looks like you may have done a search to get all those trees in your window.  But even there I had no problem.  if you downloaded all the libraries, you should also run the refresh libraries command from inside the Resource Manager, that should make the cloud icon disappear.

Refresh libraries is in the little gear icon at the top of the Resource Manager.  If that does not work, maybe Jim can check your Serial Number if you PM him, don't put that info out here on the forum.

Share this post


Link to post
  • 0
2 minutes ago, Rob Books said:

I was just able to download the one you have highlighted in the image, it is a package item, and not Service Select.  it also looks like you may have done a search to get all those trees in your window.  But even there I had no problem.  if you downloaded all the libraries, you should also run the refresh libraries command from inside the Resource Manager, that should make the cloud icon disappear.

Refresh libraries is in the little gear icon at the top of the Resource Manager.  If that does not work, maybe Jim can check your Serial Number if you PM him, don't put that info out here on the forum.

 


Yeah.  It was a search.  Refresh did not work.  I still can not import any of these cloud resources. 

 

Share this post


Link to post
  • 0

That is weird.  only other thing I can think to try is to restart, and if you get the update libraries notification click on accept or Ok, I can't recall which it is.

you can also check in your libraries folder in the application, or where ever you downloaded them to, and see if the files have been downloaded.  

Share this post


Link to post
  • 0

I just checked the fingerprinting on those files, you would need Landmark or designer to access the Tree content.

 

Rob.

Share this post


Link to post
  • 0
8 minutes ago, Rob Books said:

I just checked the fingerprinting on those files, you would need Landmark or designer to access the Tree content.

 

Rob.

 

Should I file a bug on it not detecting the authorized modules and showing things that aren't available? Or is it supposed to be available but then inform the user they would need to get another module to use it?

I recommend the former.

Share this post


Link to post
  • 0

That really puts a hamper on the search if it brings up resources we do not actually have access to. 

Share this post


Link to post
  • 0
14 minutes ago, JimW said:

 

Should I file a bug on it not detecting the authorized modules and showing things that aren't available? Or is it supposed to be available but then inform the user they would need to get another module to use it?

I recommend the former.

Yea, I would put in a bug for this, either way should work.

 

Rob.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

If you are going to do the latter - you will need a search option to "Show Only Available Resources"  I do not know anybody who will want to be told to purchase designer if you want to use that tree....just do not show me the tree....and while we are on the subject - Architects should be able to use trees. :)

 

Share this post


Link to post
  • 0

Agreed, it should simply not show what you can't use. Submitted: VB-137168

Share this post


Link to post
  • 0

A fix for this has been scheduled and is in the development pipeline.

Share this post


Link to post
  • 0

I am having a similar problem with the online subscription libraries displayed in the Resource Manager. I cannot right-click or download the individual files, just the resources within the files. Is this the way the subscription component of Resource Manager is supposed to work.

 

For my studio's Vectorworks setup, I have downloaded all of the VSS files and placed them in the Vectorworks Library folder, so they are available offline. Can I do the same via the Resource Manager? Thanks.

Share this post


Link to post
  • 0

after you have downloaded and placed the files, if you run the Resource Manager>Refresh Libraries, Under the Gear Icon, it should show all the libraries as being available.  you should no longer see the little could icon next to the name of the resource.

Share this post


Link to post
  • 0

Tried that.

 

For some reason, I am not able to download the subscription (cloud) files – even if I refresh libraries. What am I doing wrong? 

Share this post


Link to post
  • 0

The resource manager is not displaying all the libraries installed.  They exist in the file explorer, but they are not displaying in the resource manager.  I have checked for updates and downloaded content.  Ideas?

Share this post


Link to post
  • 0
19 minutes ago, GNHelgerson said:

The resource manager is not displaying all the libraries installed.  They exist in the file explorer, but they are not displaying in the resource manager.  I have checked for updates and downloaded content.  Ideas?

 

Merging this to the existing troubleshooting thread on this topic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×