Jump to content
  • 0
Larryren

lights won't post render, claymation humans

Question

Hey guys!

Im having an issue i just cant put my finger on. I have a space. With a few lights on it. A floor. I have pointed some fixtures at a few chairs and when i go to render, the prerender shows my lights on it and the corresponding shadow. Once it has completed rendering it is super dark. No evidence i even have anything turned on. I checked render settings and also all the options under the visualization pallet. 

Any ideas?

Also not sure if it is the same issue. But the same happens with my human figures when i go to render. They have clothes in prerender. But once it is done they are all grey like claymation. 

Thanks in advance!

I have vw2017

Share this post


Link to post

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

The Human Figure objects are most likely the issue then. They've been marked as Legacy and removed from the current workspace, I believe the plan is to replace that object type with a better and more efficient solution.

Share this post


Link to post
  • 0

If you just render with Fast Renderworks, how to the objects appear? Screenshots of both would be useful in diagnosing this, if you can please.

Share this post


Link to post
  • 0
On September 23, 2016 at 0:27 PM, JimW said:

If you just render with Fast Renderworks, how to the objects appear? Screenshots of both would be useful in diagnosing this, if you can please.

Pre-render looks normal, the claymation humans are from post  render.

Screen Shot 2016-09-29 at 12.18.53 PM.png

Screen Shot 2016-09-29 at 12.18.37 PM.png

Edited by Larryren

Share this post


Link to post
  • 0
4 minutes ago, JimW said:

The Human Figure objects are most likely the issue then. They've been marked as Legacy and removed from the current workspace, I believe the plan is to replace that object type with a better and more efficient solution.

awesome, the other issue, that i am running into (sometimes it works, sometimes it doesn't) is that sometimes when i render, lighting instruments will be turned on in Visualization palette, i will have it aimed at a focus point. and during pre render, it shows up, and then post render it won't. i don't know if the issues are related. it usually happens if i have a black textured floor, or have a human figure. I've tried moving the focus point and also refreshing my instruments. no luck. but recently it has "fixed" itself. but my other class mates are having the issue. and there isn't a clear solution. thanks in advance

Share this post


Link to post
  • 0

I do recommend removing all the Human Figures just in case. A perfectly Black texture (RGB value 0,0,0 ) can sometimes make it look like there is no light if the light passes directly over it, but this can be confirmed by editing the texture and simply picking one of the other blacks or manually entering a color code of 1,0,0 or something equally small.

Share this post


Link to post
  • 0

would it also not allow light to be on other 3d objects like a desk? or some stairs?

24 minutes ago, JimW said:

I do recommend removing all the Human Figures just in case. A perfectly Black texture (RGB value 0,0,0 ) can sometimes make it look like there is no light if the light passes directly over it, but this can be confirmed by editing the texture and simply picking one of the other blacks or manually entering a color code of 1,0,0 or something equally small.

 

Share this post


Link to post
  • 0

Just having an absolute black texture really anywhere in a render can sometimes cause light issues at random, yes. It doesn't even need to be in the frame, as long as ray tracing strikes it with light directly or indirectly it can cause problems with the lighting in that render overall, even for separate lights that don't directly strike the black texture. 

 

I am not positive that that is the problem you are seeing, but it has caused myself and others problems in the past.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0
On September 29, 2016 at 1:04 PM, JimW said:

Just having an absolute black texture really anywhere in a render can sometimes cause light issues at random, yes. It doesn't even need to be in the frame, as long as ray tracing strikes it with light directly or indirectly it can cause problems with the lighting in that render overall, even for separate lights that don't directly strike the black texture. 

 

I am not positive that that is the problem you are seeing, but it has caused myself and others problems in the past.

 

hey so I'm still running into the issues. the screen shot with the light on is in open gl, the other is when i did final quality renderworks. i checked all the items, there is no true black items, maybe the soft goods. and there are no complex geometry objects. no human figures as well.. any ideas? 

Screen Shot 2016-10-05 at 11.09.50 AM.png

Screen Shot 2016-10-05 at 11.10.06 AM.png

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...