Jump to content
  • 0
EAlexander

Assign to layer BUG

Question

I can crash VW2017 on my system every time by moving and object from one layer to another via the OIP.  This is happening with 3D objects in files picked up from 2016.  

To test, I made a new 2017 document, made two layers, drew a rectangle on one, and when I change it's layer via OIP, instant crash.  So what exactly is the best way to report this with system and OS specs to tech?

Thanks,

e.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Recommended Posts

  • 0

Glad I'm not the only one! Good idea on cut and paste in place. I feel like the time saved using the search function makes up for the extra time of moving things between layers at the moment. I hope there is a fix available within the week,

 

 

Share this post


Link to post
  • 0

This is a known issue and I was given a fix by a member of VW support staff. Basically it's a plugin that gets corrupted on installation that needs to be re pasted into the plugins folder. 

Perhaps you should contact him directly JAlmansa@vectorworks.net or message me directly and I'll forward his email to you which explains the fix. (not sure it's good practice to just paste the email here?)

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

So it sounds like there's a fix already for this? Hopefully a Service Pack will be released ASAP to fix it.

Share this post


Link to post
  • 0

Looks to have been a problem happening during installation, a plugin becomes corrupt with a particular combination of OS and serial number type which explains why it didn't get caught in testing. I do not have the files need (I'll see about getting them for public posting to make this quicker) but contact tech@vectorworks.net and we will get you sorted out.

A fix for this will ALSO be in an upcoming service pack but we can get everyone having problems handled right away, there is no need to wait.

Share this post


Link to post
  • 0

Hello,

In 2017, Moving any object to another layer via object info palette crashes VW 2017 every time ... EVERY time.

Is this a known issue or specific to me? Any Fixes? 

 

Thanks!

Share this post


Link to post
  • 0
3 minutes ago, crosetti said:

Hello,

In 2017, Moving any object to another layer via object info palette crashes VW 2017 every time ... EVERY time.

Is this a known issue or specific to me? Any Fixes? 

 

Thanks!

 

Merged into main thread, Tech@vectorworks.net should be able to get you sorted out.

Share this post


Link to post
  • 0

You could try using the layer tab in the navigation palette. Right click on the layer you want the object to go to and select "assign to selection"  from the pop-up menu. That may solve your problem for now until they've fixed the issue in the OIP.

Share this post


Link to post
  • 0

When I edit a viewport properties from the Navigation Pallet to change the sheet layer a VP is on, VW crashes.  This is with my template file I brought in from 2016.  Anyone else seeing this?

Share this post


Link to post
  • 0
1 minute ago, sparky said:

When I edit a viewport properties from the Navigation Pallet to change the sheet layer a VP is on, VW crashes.  This is with my template file I brought in from 2016.  Anyone else seeing this?

 

Merged into main thread, this will be patched, but you can contact Tech Support directly and they can get you sorted out in the meantime.

Share this post


Link to post
  • 0

now if I move an object to a different layer via the OIP Vectorworks crashes and shuts down.

Share this post


Link to post
  • 0

Again - this is already a known bug.

Edited by rDesign

Share this post


Link to post
  • 0

@grant_PD Please do not keep starting new threads about this. Try to keep everything pertaining to an already known issue categorized similarly. 

 

 

Merging this thread with the main thread again.

Share this post


Link to post
  • 0

couldn't find a bug submission area so here's my problem

 

When changing the layer of an Audio Tools speaker array the program crashes 

 

Windows 10 64Bit

Share this post


Link to post
  • 0
2 hours ago, Mike Wright said:

couldn't find a bug submission area so here's my problem

 

When changing the layer of an Audio Tools speaker array the program crashes 

 

Windows 10 64Bit

 

Merged into main thread, Tech Support should be able to get you squared away.

Share this post


Link to post
  • 0

In every file I open in 2017 the simple task of changing the design layer which an object is on causes the program to quit. Is anyone else having this problem?

Share this post


Link to post
  • 0

This was a big problem when 2017 was introduced a couple of months or so ago. It was fixed with the service pack that was released soon after. When did you download the software?

 

Mark

Share this post


Link to post
  • 0

Hey Mark. Just seeing this response. I thought I was updated but apparently not on my laptop. It went away once I downloaded SP2.

Thanks!

 

Matt

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×