Jump to content
  • 0
zoomer

VW File - Finder Preview Thumbnail

Question

I wish VW would not only use the Active Layer to create the Preview Thumbnail but

all Visible Layers.

Wasn't that the case before VW 2016 ?

Share this post


Link to post

22 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Got it to replicate, I was able to get it to happen in another user account. Issue is resolved in the 2017 beta here though, which is good. I will see if a fix can be added for the last SP for 2016 as well.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Normally it should be whatever was displayed actively the last time the file was saved, it generates a bitmap and uses that for the thumbnail.

Share this post


Link to post
  • 0

For me it always uses active layer only.

That is why I can't recognize my files from Thumbnails again.

Especially if activating a Camera unwanted switched my VIZ Layer active

that includes only lights and cameras. (Which they do since SP4 ?)

So something you will send a request ?

Share this post


Link to post
  • 0

Im not able to replicate that here, its saving with all visible layers and classes. Make sure to get in touch with support directly and have them take a look.

Share this post


Link to post
  • 0
Im not able to replicate that here, its saving with all visible layers and classes.

:sick: :cry:

It does here without any exception ???

Have to look into it.

Maybe only if you use Stories and Levels or such things (?)

Share this post


Link to post
  • 0

OK, it works as expected when in Top Plan Mode.

It works for active layer only in any 3D view.

Except when you use a RW Render Style (At least a realistic)

I'm on a Mac.

Share this post


Link to post
  • 0
On August 12, 2016 at 8:25 AM, Kevin McAllister said:

Is there a way to turn the file preview on and off to reset it? Somehow my files aren't generating previews anymore.

Kevin

Bumping this. Right now all of my VW files aren't showing a Finder preview. Wondering how I reset things so they will.

KM

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

Still not able to replicate this, however it may be possible the issue is related to QuickLook, open Terminal on your Macs (Applications > Utilities > Terminal) and then enter the following:

qlmanage -r

Then press enter. Reboot the machine and then see if the thumbnails start updating as expected. The thumbs SHOULD be showing exactly what was in your drawing area at the moment of the last save, whether it was top/plan or otherwise.

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • 0

For me it does update a new thumbnail every time I save my file, reliably.

Just that there is only the active layer shown when in a 3D view.
I don't know how saving a screenshot of the view window could display
anything else than my view window content ?

Share this post


Link to post
  • 0

Jim, I tried your reset suggestion and I still don't have any previews. I also followed the instructions in the help - http://app-help.vectorworks.net/2016/eng/index.htm#t=VW2016_Guide%2FStart%2FPreviewing_Vectorworks_Files_from_the_Operating_System.htm&rhsearch=mac preview&rhhlterm=mac preview&rhsyns=

It seems to be VW specific.

Screen Shot 2016-09-02 at 1.27.08 PM.pngHere's what I see with "show icon preview" off

 

 

 

 

 

 

 

 

Screen Shot 2016-09-02 at 1.26.39 PM.pngAnd here's what I see with "show icon preview" on

 

 

 

 

 

 

 

 

Quicklook just shows me an enlarged VW icon....

Kevin

Share this post


Link to post
  • 0

That's a different issue than what Zoomer is getting then. If you create a new test (admin) user account on that machine, open Vectorworks and save a file with some lines in it to the desktop, does it give a blank review, a proper preview, or just show the icon?

Share this post


Link to post
  • 0
16 minutes ago, JimW said:

You may also want to give this a try, but I have not used it in a long time. It was designed to fix a similar issue with other versions and we may use the same system now:
http://kbase.vectorworks.net/questions/1121/QuickLook+Preview+stops+working+on+Mac+OS+X

My operating system is too new for any of the versions there and there is no longer a Library folder for Quicklook under OSX 10.11.6. I'll try the admin account test.

KM

Share this post


Link to post
  • 0

With Sierra install,

I had to reassign VWX Files to open with VW (2017) App.

Now all VW Files Icons are 2017-Green.

 

Is there any way to get older Files, not yet converted to VW 2017, back to their original
VW Version Icon Color ?

 

Share this post


Link to post
  • 0

@zoomer- Nope. I'm still on El Capitan and all of my Vw file icons are Vw 2017 'green' even though they are all 2016 or older file versions.

 

Here's a link to an older thread about this topic, it's an OS limitation.

Edited by rDesign

Share this post


Link to post
  • 0

Pity.

But here I had at least 3 different colors in my project folder,

until I switched to Sierra and had to reapply all vwx again.

Share this post


Link to post
  • 0
On 2.9.2016 at 7:47 PM, zoomer said:

For me it does update a new thumbnail every time I save my file, reliably.

Just that there is only the active layer shown when in a 3D view.
I don't know how saving a screenshot of the view window could display
anything else than my view window content ?

 

Just want to point out,

that issue with saving only active Layer to Finder Preview when saving file on macOS,

was fixed with early VW 2017.

VW 2017 saves VW Files Finder Image Preview again as expected with all visible Layers.

 

BTW,

here, Sierra SP2 and VW 2017 SP2 also for File Symbol Preview in Cover Flow or similar

Finder Modes, everything fine.

 

Don't know if there is still any other issues mentioned in other Post in this Thread.

Share this post


Link to post
  • 0

I am running VW2016 SP6, Mac El Capitan 10.11.4.  Is their a fix for this.  Really miss not seeing preview of drawing in finder.

Share this post


Link to post
  • 0
On 2.9.2016 at 7:47 PM, zoomer said:

For me it does update a new thumbnail every time I save my file, reliably.

Just that there is only the active layer shown when in a 3D view.
I don't know how saving a screenshot of the view window could display
anything else than my view window content ?

 

Oh no !

 

It is coming back xD

 

 

Icon Showing only Active Layer, not what is in View Window.

Share this post


Link to post
  • 0
On 9/2/2016 at 7:27 PM, JimW said:

Still not able to replicate this, however it may be possible the issue is related to QuickLook, open Terminal on your Macs (Applications > Utilities > Terminal) and then enter the following:


qlmanage -r

Then press enter. Reboot the machine and then see if the thumbnails start updating as expected. The thumbs SHOULD be showing exactly what was in your drawing area at the moment of the last save, whether it was top/plan or otherwise.

Doesn't work with VW 2016 SP6 latest OSX (10.13.2).

Any solution yet?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...