Jump to content
Sign in to follow this  
Kiwi Ross

Urgent Help - Walls

Recommended Posts

Hi,

I normally have no problems with VW, but I updated to 10.1.2 for my VWA over the weekend.

Today I was laying out a new building and went to use the Wall Type Tool, having selected what wall type I wanted from the Select Wall Type, and when I used it, it was 'stuck' on what wall type that was intially showing.

I have rebooted, restarted, tried various wall selections as well as using both the Straight and Round Wall Type Tools. All regardless of whatever Layers and Classes are selected.

I am a PC user P4 1.5Ghz 512 Mb Ram etc etc.

Has this cropped up recently?

All my Workspaces and Templates are intact after the 10.1.2 update.

I have checked all the files in Windows Explorer under VWA - namely 'Plug Ins' folder - 'VW Arch' folder - 'Prefs_Def' - and the File "Wall Type Library.txt" and it is the same as earlier backups.

If nothing is obvious, I think I will have to reinstall 10.0 and the 10.1 update (more downtime) but not the 10.1.2 update which may screw me when further updates come out.

Would appreciate your input and comments [Confused]

Ross

[ 05-26-2003, 06:20 PM: Message edited by: Kiwi Ross ]

Share this post


Link to post

Looks like a bug. I have the same problem.

This is not good! Is it possible to issue a fix for this problem? I'll probably stick with 10.1.2 right now, since it fixed the awful slowness in snapping on a model layer, but it seems we sometimes get out of the frying pan and into the fire with these updates. I don't recall reading about any changes to the Wall Type function for this update - if someone has made changes, could you just recompile with the old code and issue a working version?

VWA 10.1.2

Win2000

P4 2.0Gh

[ 05-27-2003, 01:39 AM: Message edited by: P Retondo ]

Share this post


Link to post

Experienced the same problem, on Friday after downloading the 10.1.2 update to Mac 9.2.2 VW 10.1.

Called in to tech support, said they would get back to me. NO RESPONSE ! After much trial an error with system folder, walls still stuck. Even on the back up copy of 10.1(partitioned Drive) before the upgrade. Trashed all VW applications, prefrences and extensions and reloaded 10.1. All remains steady! Maybe someone up there knows whats going on since it also now has effected both platforms (Mac & Win). Seems the solution will be available in 10.2 would be my next guess.

Share this post


Link to post
Guest

If you talked to me, the engineer was not available on Friday.

I have already discussed this with him this morning.

I will let you all know something as soon as I hear something.

Share this post


Link to post
Guest

We have a fix !!

Please email me and I will send the fix to you.

They will be plug in files which you will need to place in the plugins folder in the VW folder, replacing the ones that already exist.

tech@nemetschek.net?subject=ATTN:Katie

Share this post


Link to post
Originally posted by Katie:

[QB]We have a fix !!

Please email me and I will send the fix to you.

They will be plug in files which you will need to place in the plugins folder in the VW folder, replacing the ones that already exist.

Has this turned out to be a VWA 10.1.2 bug, ie the wall type tool is broken? And is the resolution above required for all installations of VWA 10.1.2? Or will there soon be a 10.1.3?

Thanks,

Carl

Share this post


Link to post
Guest

The fix is just a VS file that I send you and you place it in your plugins folder.

It does not require a whole new patch version for the fix.

There are hours and hours and hours that go into making installers alone for patches. For a file that's a few k in size, it's not practical to make a new version of vw.

If it was a problem with the internal code of VW where we can't just send out a new plugin file to you, then a new version would be considered.

If you email me I can email the fix to you as soon as I get the email.

Share this post


Link to post

Can someone summarize the problem and who it affects or what specific actions it affects? I read the above, but don't know what y'all mean by the wall is stuck? Since I haven't yet seen this, I could leave well enough alone, but with my luck, I will first notice it on a Friday eve at about 6 pm when I have to get something to a client by sun eve and can't get any help.

Share this post


Link to post
Guest

VW 10.1.2 - when updating to it and selecting the wall type tool - no matter what wall type you have selected - the same wall type is used.

Affects: Anyone updating to VW 10.1.2 and uses the wall type tool.

This fix should be posted to our downloads page shortly. For now, if you email me I can send the fix file back to you.

The file sent back is simply the .vss file for the wall type tools. You delete the ones you have in the plugins folder and replace them with the ones I send.

Share this post


Link to post

Thank you. So is it only the Wall Type Tool, and not the Wall Tool (for segmented walls)? I only use that and have had the wall type change.

But while I'm here asking about walls......I just discovered that the Duplicate Symbol in Wall tool doesn't work on round walls.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...