Jump to content
Sign in to follow this  
Steve Dubai

problem with dimensions

Recommended Posts

I do a lot of drawings where I show view ports in plan view, front, side, etc. I make dimensions solid to the text is on top of the line. This is fine in plan view, but if I go to any other view the text appears to have no fill, it has the line through the text so you can't read it. It's driving me crazy. I end up doing my dimensions on top of my view ports and manually typing in the dimensions, a very boring fix!

Can anyone help?

Edited by Steve Dubai

Share this post


Link to post

What rendering mode are you viewing those other views in? OpenGL and Wireframe may not show 3D dimension text fills but Hidden Line and the Renderworks modes should.

Share this post


Link to post

good morning!

i allways add dimensioning in the viewport annotations.that gives me a clean drawing on my designlayer to work on. and they are assossiative there as well, if you choosed this option in the document settings...

Share this post


Link to post

Hi Joerg, thanks for the tip, if I add dimensions in viewport annotations the text fills over the dimension line, this fixes most of my problems.

I still have a problem though if I use a custom 3D viewport, adding dimensions in annotations doesn't work on a custom 3D viewport.

Thanks JimW, I still have the same problem in hidden line render, however I do get the text fill if I render in renderworks, but for the type of stuff I'm doing I rarely need or want to render in renderworks.

Edited by Steve Dubai

Share this post


Link to post

Attached image shows dimension in straight views and iso and all look the same, do you get this all consistent except for them flipped the wrong way.

This is all done in the design layer and these are viewports

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

Hi Alan.

You attachment is exactly the same as how I normally do dimensions, with the view ports, the only difference is I prefer to have 0 offset on the text.

I'm sure in your example if you put all the text offsets to 0, the plan view will look OK, you can fill the text, but all the other views you can't fill the text.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×