Jump to content
Sign in to follow this  
gester

ifc export issues

Recommended Posts

1. i can't get my grid exported this way, i have more than 3 axes in each direction. can it be the reason? if yes, is there a workaround?

2. another thing with the v2015 ifc export:

in v2014 architect the exports were some 340 mb, initially my v2015 designer exported approx. 140 mb ifc files, now, two months later, i get on the same export (all mappings the same, v2015, sp2) the size of over 950 mb.

i'm gradually losing control over this functionality. can anybody provide some clue?

thx,

rob

Edited by gester

Share this post


Link to post

@Gester

Question 2 i can not help with.

Question 1. Dont know if I understand you correctly. But in the case of my grid that worked it looked like this (see attached). I just tagged with U and V. Do you have a z axis also on your grid? Have not tried to get it to work with a third axis. So that is probably were your problem is. Dont know if this was of any help....

Edited by ida

Share this post


Link to post

ida,

thanks for your feedback. where did you tag the grid lines? from what i see, it should work with me as well...

rob

Share this post


Link to post

ok, i think i have it. let's see if it works...

...

unfortunately not. i don't see anything in the solibri viewer. the grouped axes are as an ifcgrid, set up with a grid name. everything as in the rubina's description, but to no avail.

is there any other setting i don't know of?

ida, can you provide an ifc-viewer screenshot?

thx,

rob

Edited by gester

Share this post


Link to post

@Gester

Sorry been sick so haven't checked the forum.

1. Have you tagged the lines individually with IfcGridAxis.

Choose one grid line In the window for IFC Data mark the "IfcGridAxis" under "Data Sets for this object", mark "AxisTag" under "Properties for the selected Data Set" and change the "String value for the selected property" to V1 for the first vertical line V2 for the next. For the horizontal,l UA, UB and so forth. Then make a group of all the axis lines and give it the IFC property IfcGrid.

2. export to IFC with story 1 in my case.

3.In Solibri it shows like the attached file. You have to click a button in Solibri to be able to turn on and of the grid. My pre settings are with the grid off. "Hide footprint control" top right corner. Marked on the pic. With the grid box symbol that appears on the right you turn it on and off, marked on pic.

Hope you get it to work now!

Ida

Share this post


Link to post

ida,

i presumed something must have been wrong with the display of the grid. now it turns out that everything was exported ok, with tags and all. the key was the solibri visibility of the grid lines (the two buttons you've indicated). thanks a lot :)

the one thing that doesn't work are the lines' naming conventions. i have numerical naming for the vertical lines, and letters for the horizontal ones. in the export all have numbers.

as soon as i have the vw access i'll have to test if the tagging ua, ub, uc a.s.o. would be a solution.

rob

Share this post


Link to post

the foundation story offset bug from my previous posts has been fixed in the sp3 (probably the vb-121344).

good job, guys, thanks a lot :)

rob

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...