Jump to content
Sign in to follow this  
RGyori

Linear Material tool is inaccurate

Recommended Posts

I just came across this today.

I was using the linear material tool today to create some detail plywood sections set at 3/4". Noticing that the detail was not looking right I applied some dimensions to the plywood and found that it was actually 51/64" instead of 3/4".

Needless to say things can quickly get out of hand with details at say 3" = 1'-0". This reoccurs with each the first 6 selections of the tool.

(By the way notice the fractional dimensions appearing overlapped? This is something new to VW 2015... no matter the font, which is Geneva in this case, I now see this problem with all diagonal fractions)

Share this post


Link to post

This tool seems to have been broken for awhile and it constantly misbehaves. I strongly discourage its use among vectorworks users in our office.

It would be really nice if it would work consistently though.

Share this post


Link to post

It looks like it has been acknowledged (this happened after SP1 was finalized, unfortunately, so it didn't make it in) and has been slated to be patched.

Share this post


Link to post

Apologies! Before posting I was going check the forums for previous posts but got lazy.

Bob

Share this post


Link to post

No problem at all. Until we get the improvements to the forums in place I will be judging no one on missed posts ;)

Share this post


Link to post

So I'm trying to complete details this week for a project. I have Section Viewports at 3/4 scale filling a couple of sheets. I took them into VW2015 due to the extreme lag time and crashing caused from working with viewports in VW2014. In this regard 2015 was a life saver.

I now find I am unable to Show the Components of the walls and slabs while still overriding the fill settings either in part or as a whole. This is different then VW2014 and appears to be a bug in VW2015. I've tried about a half dozen ways to emulate the behavior I got in 2014 with no luck.

I resign myself to redraft every component with the Linear Material plug-in but now I find it can't create proper thickness as set in the thickness field. I've started manipulating the thickness to a fraction that appears the correct thickness graphically but as soon as this bug is fixed all of my details will be wrong again.

Any chance SP2 is issued quickly to not only resolve the crashing issues reported with SP1 but also this unworkable quandary I've found myself in?

Joe

Share this post


Link to post

It seems to me there should be much more beta testers for VW as basic productivity tools should never be issued with such easily identifiable bugs...never!

NV should really survey their beta testers workflows to make sure they have a diverse array. I am ignorant on their current selection method but whatever it is there are some flaws.

Share this post


Link to post
It seems to me there should be much more beta testers for VW as basic productivity tools should never be issued with such easily identifiable bugs...never!

Agreed. I am a strong proponent of expanding and refining the beta cycle to reduce the occurrence of seemingly "obvious" issues that may happen instantly for some users but never for others.

A broader range of beta testers with varying workflows and backgrounds would improve the software significantly.

Share this post


Link to post

If anyone is concerned about the accuracy of the Linear Material Tool...it appears to be fixed with SP2 although I don't think I saw it noted in the release notes.

In SP1, the thickness reported in the OIP did not match the graphic thickness drawn.

Joe

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...