Jump to content
Sign in to follow this  
P Retondo

Trim tool broken in 10.0

Recommended Posts

The trim tool does not work properly. Place a line over a polygon, and attempt to trim away a portion. An incorrect portion is often trimmed away, and the object being trimmed can sometimes just disappear.

Share this post


Link to post

I've found that the trim tool is basically for lines. Use 'Clip Surface' for trimming away segments of polys....much better.

Share this post


Link to post

Thanks, runtime. I am pointing this out because the trim tool used to work (I'm talking about the tool, not the menu command), and doesn't anymore. I think it didn't work in version 9.5 either. It's a lot faster to trim a polygon with a line as opposed to drawing another polygon and clipping.

Share this post


Link to post
Guest

P -

Are you trimming an open or closed polygon?

Is it a polyGON or polyLINE?

Share this post


Link to post
Guest

Can you send a simple or complex example of this to me, please?

tech@nemetschek.net

attn katie

Make sure you note it's VW 10.0.1 in the email.

Share this post


Link to post

Katie,

In trying to recreate the problem for you, I think I discovered that it only occurs when one or both ends of the cutting line lie precisely on the boundary of the polygon to be cut. I'll send you an example.

Share this post


Link to post

I take that back. I just sent you a second file where the line goes beyond the polygon boundaries, and the trim tool doesn't work.

Share this post


Link to post
Guest

I have the files. I'll take a look at them as soon as I can.

Share this post


Link to post
Guest

It looks like when the line used as the trim line intersects a 90d or right angle corner on a polygon, the trim doesn't know how to split that corner and deletes the entire polygon.

This is currently being investigated as a bug.

If you are trimming at a corner of a polyline that is other than a 90d corner, the trim line must extend PAST that corner point a few pixels in order to get the trim to work.

Share this post


Link to post

Please don't tell me that this is actually an unkown...

I thought that the trim tool was designed to work on only certain things. I've noticed for half a year that certain things (e.g. polygons) can't be trimmed, but can be split.

VW9.5.3

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...