Jump to content
Sign in to follow this  
jpetty_la

Issue all of a sudden with place plant tool.

Recommended Posts

I have never had any issues while using the poly-vertex mode (multiple plant) placement tool. But this morning my boss is having a strange issue when using this tool.

Normally if you wanted say 3 plants you single click where you want the first 2 then double click on the 3rd plant to finish your placement. What is now happening is that when we double click to finish placement we are getting at least 1 extra plant. No matter how hard we try its not acting the way it should. I tried to think what could have caused this overnight and only on my bosses computer but it seems to be that this would not be a desired option to finish with 2-3 stacked plants at the end of a massing.

Has anyone seen or heard of this happening?

Btw. we are using vectorworks landmark 2012 if that helps.

Thanks!

Share this post


Link to post

Which SP of Vectorworks 2012 are you using?

Does this even happen in a new, blank file (not a template)?

Share this post


Link to post

Hi Jim, we are still on sp1 and yes it happens on a new document too. Everything is still normal on my computer but on the other one its acting wonky. Right now our only work around is using single plant placement and going back to group them later.

Share this post


Link to post

Ok updated all computers to SP5 and its still doing it on that one computer.

Edited by jpetty_la

Share this post


Link to post

Ok i think i just did more damage than good.

I made it to step 7 for the windows7 walkthrough. When I deleted Wow6432Node it freaked out and now has an error window popping up every minute that says "LincenseManRes.dll could not be found"

Share this post


Link to post

Vectorworks was closed when you were performing these steps?

Share this post


Link to post

You can try that, it should work if you close it and start from step 1 again.

Share this post


Link to post

Ok thx I'll try that now... that error message continues popping up on the desktop every 30 seconds with all programs closed.

Share this post


Link to post

Wait, you did not delete the entire Wow6432Node folder itself, did you? It should only have been the "Nemetschek" folder inside the Wow6432Node directory that was removed.

Share this post


Link to post

there was no Nemetschek folder oddly enough in the HKEY_LOCAL_MACHINE folder under software. uh oh. the computer is not rebooting properly. this isnt good.

Share this post


Link to post

Re extra plant - Could this be a mouse malfunction on the boss's computer? I sometimes find an extra vertex when ending a poly or NURBS curve, but only with one of the mice I use. Same mouse had strange drag/select behavior in all software, not just Vectorworks. New batteries helped at first. Replaced it. All better now.

-B

Share this post


Link to post

I bought a new Asus puter ? specs below ? about 9 months ago and used its Asus mouse and keyboard ? on it was having a similar problem for months which I thought was me or VW snapping tolerances were too fine - whatever

I bought a new laptop to replace my old one three weeks ago with similar specs to my desktop and thought I would install VW and have it ready as my back up machine so I could keep working if something went wrong with my desktop machine. On the old laptop and new was using an external monitor and Logitech keyboard and mouse

As soon as I began using VW on it with the Logitech keyboard and mouse I could not believe what rubbish the Asus mouse was

So of course now am using a Logitech keyboard and mouse on my desktop drawing puter and have not had a problem with ?final click plant duplication? ? let?s call it

D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×