Jump to content
Sign in to follow this  
ottoLejeune

ID Label Tool and Wall ID woes. Database connections?

Recommended Posts

We have some problems with the Wall ID tag and linking to the database.

Any assistance would be great.

We are using VW 2012 SP4 Architect with Renderworks.

If you draw a Wall Assembly on one layer...

give that wall assembly an ID in it's data.

Then attach a Wall ID to the wall using the ID Label Tool

Select the Wall ID... look in the Information palette... under Data. You'll find a long set of letters and numbers in the Name field. This shows us that this wall ID is linked to this wall. So... if you replaced the wall with another wall assembly with a different ID, the ID would change.

This works great.

UNTIL you decide to create another layer with a wall ABOVE that layer in the Layer Stack. Do that... connect a Wall ID to a wall. All is well.

BUT...

Go down to the layer below it in the stack and try to attach a Wall ID.

It works... but it's NOT connected in the Database. Thus, if the wall assembly was changed or the Wall assemblies ID was changed down the road, that Wall ID tag would NOT change.

What's going on???

Please don't tell me they are going to only "Fix" this in version 2013 !?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...