Jump to content
bcd

Worksheet not seeing Records in Reference Viewport objects

Recommended Posts

Is this normal?

A Worksheet Criterion cannot be set to report objects by Record Format if those objects are not in the current drawing but are in a drawing that's being Referenced Viewport.

This is very limiting especially as its often those objects which have Records attached that are the more count-worthy.

http://techboard.vectorworks.net/ubbthreads.php?ubb=download&Number=6756&filename=Referened%20Records%20missing.png

(Chris?)

Share this post


Link to post

Interesting...

It works for parametric objects - just tried it with Spaces objects.

But not with user created record formats. It can pick out the symbols, but it can't call the data.

very unfortunate

mk

Share this post


Link to post

Thanks for checking Michael - Now I'm wondering if I can call it a bug & have it resolved. It's an unnecessary functionality limitation.

So - as an alternative I'll give a locus a Name in the Data tab and bring that in via my Reference Viewport. Now the problem is NNA#1 prepends every Name. How can I avoid this or what's the command (opposite of Concatenate) to remove it.

Thanks & thanks.

How to Trim this?

Edited by bcd

Share this post


Link to post

from Tech Support:

This hinderance is known and the functionality will be added in the future (sp or release)

Share this post


Link to post

I know this is an old post, but the custom record formats still do not seem to show up in references to extract data. The parametric objects work ok, but not the user created records.

Will this be fixed, or am I missing something?

Share this post


Link to post

experiencing the same limitation still, even with VW2014 release. When is this feature getting added on?

Edited by Avideh

Share this post


Link to post

Just an idea - I don't know if this will help. Perhaps if you go to the Resource Browser, and double click the Record Format in the referenced file, to make a new copy of the Record Format resource for the file in which you're making the report. Then perhaps the file can use the Record Format in the report.

Again, I don't know if this will work.

Share this post


Link to post

I'm working with VW 2016 SP4 and experiencing the same problem. I'm incredibly bummed as it makes me have to redo my binder structure in a less than ideal way. I see this was originally posted back in 2012, with a promise for Tech Support to fix, so Vectorworks must not be taking this one seriously.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...