Jump to content
Sign in to follow this  
willofmaine

Send to DTM Surface - Existing vs Proposed

Recommended Posts

When I send objects to the surface of my DTM (AEC > Terrain > Send to Surface) they seem to be going to the existing terrain, and not the proposed terrain, even though my model is set to display proposed only. How do I get objects to go to the proposed terrain?...

Thanks! Will

Share this post


Link to post

I've encountered the same problem over the years, and just found a solution. 

 

If the Site Model 2D Display is set to Existing Only or Proposed + Existing it seems to confuse the Send to Surface command, causing it to send some object types to the Existing surface, even when the 3D Display is set to Proposed. To resolve the issue, temporarily set the Site Model 2D Display to Proposed Only when sending objects to the surface, and then change it back again if required.

Edited by JeremyLondonRMLA

Share this post


Link to post

You haven't taken a site model snapshot by the way and haven't put it on another design layer? Move your site model by an amount in y direction and see if another site model exists?

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×