Jump to content
Laura Stone

Aligning Textures in Texture Beds

Recommended Posts

When I use a texture bed on a site model the orientation of the texture when rendered seems completely random which looks terrible for some kinds of paving.

Anyone know if there's a way of controlling the orientation, preferably by individual texture bed?

Thanks

Share this post


Link to post

I had thought this was possible with the attribute mapping tool, but I just tested it and this is not the case. Submitting that as a wish.

Share this post


Link to post

I believe that there has been an option in VW / RW for some time - Align Selected Mappings - I gave up on any attempts to use it. Because it just didn't do anything.

Posted a request to Dave Donley to let me know when it finally works (In late 2010)

I believe that you will find it in the Obj Info Pallet / Render Tab ... all the way at the bottom.

Share this post


Link to post

Does anyone have a working file that illustrates - The option in VW / RW for - Align Selected Mappings - and how it works ? ( ... or does not work)

Thanks ... Peter

Share this post


Link to post

and in 2014 with VW/RW I am still having the same difficulty with the site model and arranging textures: sometimes the function is there and sometimes not - I spend hours trying to align textures - sometimes rebuilding the site model seems the only option to get the texture I want

Share this post


Link to post

This topic is still plaguing me! Every hardscape needs to slope in a real life situation... When I model it correctly, the textures based on the slope... So I either model all hardscapes flat and the rendering of textures look great or I model hardscapes as a texture bed with a slope and the textures rotate and look wrong. Attribute mapping tool does not work to control this. Any advice?

Share this post


Link to post

As far as i know the only way is to create different textures of the same image with different orientations then you can apply them to the various texture beds as required.

A bit cumbersome but it works.

Make sure you set a class on Site modifier properties "Texture from Class" to your texture beds and assign the texture by class.

Edited by Alan Woodwell

Share this post


Link to post

Thanks Alan for the work around. This could get insanely complicated.

Share this post


Link to post

Nearly 8 years later and Vectorworks still haven't provided a solution to this.  The paving texture has chosen to render at about 30° to where it should be, so there isn't even a way to rotate the texture image as a workaround.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×