Jump to content
Sign in to follow this  
ncsu

Hatch Display and printing problems

Recommended Posts

What is going one with my hatches. For some reason the file am working in does not display or print hatches properly. The hatch lines are broken up and do not make the correct pattern. I can paste the exact same object in to a new file and the hatch displays properly.

Any thoughts? Please Help.

Justin

Share this post


Link to post

Welcome to the Community Board.

More info is needed to help. Please create a signature with your version of Vectorworks including updates, computer specs including OS, printer model and drivers. Click on the My Stuff link at the top, Edit Profile.

Share this post


Link to post

Thanks Ray. Signature Added. I hope someone can help me with this annoying problem.

Share this post


Link to post

Does it do this when exporting to pdf then printing from the pdf?

I've got a similar issue which appears to be a printer driver issue as it display fine when exported to pdf but still prints hatches odd.

I have not resolved it yet, but it came around the time I got an update from HP...

Share this post


Link to post

I have had this problem as well. In my case it seemed to be a quartz imaging / antialiasing issue. Hatch would show up on my screen but it was kind of grayed out and it would not print. Another symptom was rotated text showed up gray.

In Vectorworks preferences / Display turn on quartz imaging and antialiasing and see if that helps. I have found that sometimes it just needs to be toggled off and on to clear up problems like this. It seems to be different between computers too.

Share this post


Link to post

Can someone tell me the easiest way to post images and i will post come screen shots.

It's not just that the hatch does not print right, it looks corrupted on the screen (broken, jumbled up) and does not look as it should. And it prints as it is being shown on the screen.

Share this post


Link to post

To upload files including images, click on the Switch to Full Reply Screen button at the bottom, then use File Manager.

If you post the file itself that would help to get this resolved.

Share this post


Link to post

Thanks. I will post the vectorworks file shortly. But for now here are two screenshot PDFs. One shows the correct display of the hatch and the other shows the incorrect hatch.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×