Jump to content
Sign in to follow this  
jcaia

Are you kidding - 2009????

Recommended Posts

I upgraded about 45 days ago, and just now started using 2009. I can't complete 15 minutes of work without crashing. Its not as if I am importing old files and something in those is problematic, I am actually starting from scratch. The program says I am updated - this is ridiculous. Of course I am now past the 30 day return....wow, this is really bad and now will scrap using 2009 for now since I need to get work done. Please fix this so my faith can be restored in Nemetschek.

By the way, I am using a Dell XPS Quad - 3 gig ram, Vista 32 bit

Share this post


Link to post

The standard reply is "update your video card driver" and I have found surprisingly, that this works a treat.

Mat

Share this post


Link to post

Good day Mat

Just so there is no confusion here

Am I correct in saying you have now updated your video card driver and VW'09 is behaving without crashing??

Share this post


Link to post

I had the same problem when I just installed 2009 last week (new user), and an update of my video driver solved it. I only did it so I could prove it wouldn't work. Rats.

Share this post


Link to post

The problem is that my video card driver can only be "Dell" approved. The last time I updated my video driver via AMD's website download, my driver had to be re-set with the (older) version Dell tested to make sure it works with all their other hardware. I am currently using the most up-to-date driver Dell provides for my system. Don't ask me to explain why that would be the case, since it is ridiculous. But as some have commented here, it does not seem like this should be the problem. None of my other programs have this issue??

So I guess I have to wait until either Dell or Nemetschek do something about it...

Share this post


Link to post

One of the many reasons I don't like Dell. What video card is it? If it is onboard video I would recommend getting a video card and disabling the onboard video.

Share this post


Link to post

I actually took the chance with the new driver and it worked fine (unlike the last time I tried). So...Vectorworks 2009 now works like a charm. Wow - I can't imagine how this could be such an issue, but now that it is fixed I am so happy.

THANK you guys for helping me through that!!!! You really helped me....

JP

Share this post


Link to post

Good to hear.

I remember putting up with crashes for ages until finally I simply updated the video driver and voila. I tried updating quicktime, downdating quicktime, updating VW, updating windows, buying more RAM, and on and on. Seacrhing the tech boiard and trying all the suggestions.

But simply updating the video driver fixed all my crashes.

One of the techboard posts was from a VW Engineer which simply said "we have found most crashes can be traced back to outdated video card drivers."

So there you have it.

Mat

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...