Jump to content
Sign in to follow this  
mightylittle?

Font Problems Up the Wazoo

Recommended Posts

hi.

i searched a bit through the font pages, but really, there are 80+ pages of topics related to font issues and i can't seem to locate one specific to my problem, so here goes.

in addition to VW being kind of fussy in general about fonts, i'm having this problem now that's driving me ape.

i work on a new intel iMac (aluminum bezel) and also at home on an older intel iMac (white model) both of which are running the latest leopard update as well as VW2008-Arch. any time i bring a file home from the office, the file loads with all text in DESDEMONA!!! with 6-8 sheets per drawing, and multiple annotation protocols, and groups on sheet layers and in design layers, it's so time consuming to be constantly adjusting the fonts. and why desdemona of all things?

also, not font related, but sometimes the transfer of files from one machine to another also messes with transparencies that i have meticulously setup on sheet layers.

any thoughts on either of these problems??

thanks.

Share this post


Link to post

Try using FontBook to disable that Desdemona & other font of little import & usage.

Use Onyx or Cocktail to check system issues and delete the caches for you.

Check to see that both your User Font Directories are similar for both computers

/Users/username/Library/Fonts ... You can copy & replace the directory.

The transparency issue is probably Quartz and Quicktime related.

Share this post


Link to post

Does Desdemona show up in Font Mappings? Tools menu>Options>VectorWorks Preferences...>Display tab>Edit Font Mappings... button.

Share this post


Link to post

i changed the global font mappings here on my work machine...will do the same at home later. thanks for the tip, we'll see if that does it.

drives me crazy how easily fonts can remap themselves, change their format/spacing, etc.

Share this post


Link to post

Similar issues with Safari & fonts going weird after installing a new font... the solution was to disable the corrupting fonts using FontBook ... then restarting Safari .. then re-enabling the Fonts as required.

Share this post


Link to post

so i had a chance to play with this problem some more, and it persists.

i edited the font mapping settings, no help.

a file with meticulously edited transparencies looks fine on my work machine, and when i brought it home to work on it there, all the transparencies became 100% again.

quartz imaging is ON. should it not be? it says it helps with transparencies. how can this be quicktime related?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...