Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
JGraber

Major Autocad 2008 Import Problem! VW2008 Export Not Working!

Question

This is the first time I've needed to import an DWG into VW2008 since I upgraded a few months back and it was extremely unsuccessful. So I tried this both with the single file import and the batch import. I've also tried this with a 2008, 2007, and 2004 version DWG file. When I do a single import and choose a file.....nothing happens...except it shows in the bottom right corner that the "undo history cleared" was accomplished. It does not bring up any other import options like line weights or classes or anything. When I do the batch import...same thing happens...only this time a popup messages displays something like "are you sure you want to clear your undo history...yes or no". Absolutely nothing happens. Well, then I thought there may be a problem with other import types, but I tried a few and they import with no problem at all. Needless to say, all this is very frustrating. So then, I thought I better check the export function......once the export dwg is selected in the menu....nothing pops up. It is as if I didn't even select it. Well, I thought maybe my workspace has become corrupt somehow so I switched to the classic workspace and the problems persist. Am I somehow the only one with this problem? Please Help!

Edited by JGraber

Share this post


Link to post

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I submitted a bug report for this and I was told this is a known problem with any computer running 4 Gb of memory. I took out 2 gigs and the import worked.

Share this post


Link to post
  • 0

Is this a problem just when running 64 bit with 4GB or will 32 bit Vista (which in my case only reports 3582MB due hardware such as video card taking their slice of the 4GB) also be affected by the problem?

Share this post


Link to post
  • 0

You guys get any headway on this? I've got the same issue running vista-64bit and 4gigs. Seems a little insane that i need to pull 2 gigs out of my computer to make a dxf/dwg import work. Not that I'm doubting it... Just runs counter to what I'd expect in a modeling program.

Share this post


Link to post
  • 0

Hi,

The workaround for this issue is go to Local Disk > Program Files > VW 2008 >right click >properties>compatibility>select XP Pro service pack 2. Apply changes. Export to DXF/DWG should work after changing.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...