Jump to content
Sign in to follow this  
triebner

Smart points snapping

Recommended Posts

hiya...

I seem to have lost the ability to snap to smart points. The extension lines have stopped popping up and it's causing quite a bit of frustration. The Smart Points constraint is supposedly on, but it's not actually doing anything...

also...the ortho snap has gone a bit bonkers/doesn't work at all.

anyone have any tips?

Share this post


Link to post

I've had that sort of thing occasionally. Try these things:

Closing & reopening the file.

Quitting & reopening the application.

Shutting down & restarting the computer.

Often one of the first two seem to help. (Don't ask me why.)

Share this post


Link to post

Hi Two reasons I have had this happen to me is the smart points is deselected for some reason or if I hit a number key by accident and change the view I hit "0" and put it back to 2d view and everything is working again.

Tom

Share this post


Link to post

Hi All,

I am having the same issue with smart points. It works with the line tool but not with the wall tool. When trying to use smart points with the wall tool selected, the floating display will pop up with "L" as the first input item compared to "X" when smart points is working properly. I tried quiting, closing, etc. without any luck.

Rob

Share this post


Link to post
Guest

The first field of the floating data bar adjusts depending on which mode you have enabled, and the type of object you are drawing.

What settings are checked for the floating data bar?

Share this post


Link to post

Hi Katie,

The settings that are checked for the floating data bar are the top line of each section which I assume is the standard configuration. Note that the smart points will work with the line tool but not with the wall tool.

Share this post


Link to post
Guest

Is the issue that the first field is the Length field, or is the issue that you are not getting proper cursor cues when drawing walls?

Share this post


Link to post

The issue is that when I try to use smart points to locate a new wall I hit "G" to activate, hit tab and then the data bar shows "L" as the first input. I tab over to "X" and input a value but when I go to place the wall I don't get a dashed line and hence smart points is not activated.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×