Jump to content
Sign in to follow this  
Roman

11.5.1 G5x2 getting killed by imported JPEGs

Recommended Posts

Working on Dual 2ghz G5 with 1.5 GB RAM with V11.5.1.

Importing a 6mpixel images makes the drawing crawl. Impossible to work with...what's going on? v11 on the PC didn't have this.

Share this post


Link to post
Guest

Do you have any of the last several options in VectorWorks Preferences : Display tab checked?

Share this post


Link to post
Guest

On or off?

Do you have quartz imaging on or off?

Share this post


Link to post

Thanks for helping...I tried both of the VW options on and off with no changes. How do I check quartz imaging? Would it be on automatically since this is a modern system (Geforce 5200 FX card)?

Share this post


Link to post
Guest

Sorry - Quartz imaging is VW 12 only. I thought you were using VW 12 until I went back and re-read the original post just now.

When was the last time you ran Disk Utility?

What OS version are you using?

Share this post


Link to post

I have no idea when Disk Utility was run...

10.3.9

1.5 gb of RAM

The program becomes totally unusable with a 2000x2000 image loaded.

Share this post


Link to post
Guest

Disk Utility is an operating system maintenance program that should be run pretty regularly. I recommend running it every couple weeks, and definitely any time new software is installed or software is updated. This includes OS updates, too.

You can find Disk Utility in the Applications : Utilities folders. Before you run it, make sure all of your applications are closed.

Also make sure you click on the VERIFY button first and then the REPAIR button. Verify doesn't fix anything.

Share this post


Link to post

What does the HD have to do with? I understand if virtual memory is in use, but this machine had plenty of RAM.

Share this post


Link to post
Guest

Disk Utility isn't with the physical hard drive - it's with permissions related to files and the OS that reside on the hard drive.

Just simply using the computer causes OS, file, and application permissions to get out of place. It's similar, although much more powerful, to disk defrag on a PC.

Mac OS 10 requires a level of user maintenance to keep the permissions and other files intact throughout the architecture residing on the hard drive.

Share this post


Link to post

Katie,

I ran verify and repair...still no change, slow as hog. Anything else I can try?

By the way, I just tried the images on a Quad Mac Pro with 2 gigs of RAM....brand new, out of the box. So it must be a v11.5.1 issue. Have there been other reports of these slow downs?

Share this post


Link to post
Guest

What version did you try it w/ on the new computer?

Did you use the same exact file?

Share this post


Link to post
Guest

If it works fine on another computer using the same file and same version of VW, then it's probably not VW. There's probably something unique to your settings or your computer that's causing the slowdowns.

Is the other computer running OS 10.3.9 or 10.4.x?

What other programs do you have running?

Have you restarted recently?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...