Jump to content
Sign in to follow this  
Hans Jakob M?ller

Mesh smoothing bug?

Recommended Posts

I tried to render a quite complex mesh, converted from a terrain model to be able to apply an image texture to it. Everything worked fine until I turned mesh smoothing on in the document settings. Then the mesh turned black. So I did some experimenting and found out that a smoothed mesh with an image texture will not receive light other than ambient light. If I use a procedural texture it will render fine and smooth. There also seems to be a connection between the size of the mesh and the result you get. You never get a smooth mesh with image texture, it?s alway edgy and full of artifacts, when the size of the mesh (number of triangles) increases, larger parts gets black. This looks like a bug to me, but is there a way around it in the current version? I really see a potential for higher realism in rendering architectural models with this feature!

Hans Jakob

Share this post


Link to post

It's also briefly described on the VW12 Upgrade Companion CD on page 107 of the PDF:

New 3D Power Pack Capabilities>Create Draped Surfaces

The movie download shows the procedure.

George

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...