Jump to content
Sign in to follow this  
Bruce Kieffer

Constraints Palette Won't Stay Put in 12.5.

Recommended Posts

I like to keep my constraints palette in the lower right corner of my screen. After upgrading to VW Architect 12.5 it won't "stick." I set it there, quit, reopen VW, and it has moved an inch or two left.

Share this post


Link to post

Bruce, it *might* work to go set up everything as you like, then go into the workspace editor and choose to "edit a copy of the workspace". Simply rename the workspace and click done. Let me know if that solves the problem...

Share this post


Link to post
Guest

Is the workspace folder by chance locked/read-only? The workspaces?

It sounds as if you are able to edit workspaces, so perhaps a weird issue is cropping up.

I am able to place the constraints palette in my lower right hand corner of the screen without any issues.

The "available" space is reduced by the Apple Dock, so perhaps you are placing the palette beneath that dock and when we reload, and make sure that the palette fits in the window, we are moving it vertically above the dock?

Share this post


Link to post

I'm having a couple of similar problems with my recently upgraded 12.5. My workspaces won't 'stick' either. Everytime I re-open the program I have to re-select the workspace I was working in before. Additionally, although I'm not sure this is related, every time I try to use the "Fit Walls to Roof" command the program freezes/crashes. Just a little annoying. Anyone experiencing similar things?

Share this post


Link to post

This occurs for me in my Powerbook. The Constraints palette seems to hate one particular spot in the lower left screen, and just by about a quarter inch. Swapping with the Attributes palette worked for me, and I don't use my laptop that often. Perhaps there are "undesirable areas" of the screen for the palette?

Share this post


Link to post
Check to see whether you have a templates directory and a default template file.

Got them both. This is a bug introduce in 12.5. There is no fix other than repairing the program code.

Share this post


Link to post
Guest

Bruce,

Did you try to create a new user account, install VW, and adjust the workspaces? (per our discussion the other day)

If that still doesn't work, zip or stuff your workspace and send it to tech@ along with a detailed description of the problem.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...