Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Doug Simpson

V12 PC VW: network dongle can't be seen

Question

We've installed the (red) network dongle on a computer that's seen by the entire network. The install process says it finished properly.

We've installed the v12 VW software on WinXP client machines. Everything went well EXCEPT that the machines can't see the network dongle.

On the dongle machine one piece of hardware that's slightly out of the ordinary is that we've installed a separate gigibit NIC to replace the integrated 100MBit NIC on the Dell GX240 motherboard. Our other licensing managers don't have a problem with this, but ....?

The "HASP License Manager for Win32" says the license manager is active. The Aladdin Monitor (where keys are displayed) shows an IP of 127.0.0.1 (is this correct?) and version number 8.300.

This machine is also successfully running FlexLM licensing for Alias Maya and ArcGIS (in case there's any interaction issues known).

We also tried turning off the WinXP firewall on both the license machine and a client with no change in behavior.

Hope that's useful; please let us know if we can provide any other information to help solve our problem. Thanks!

Doug Simpson

University of Oregon Computing Center

Share this post


Link to post

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Guest

What is the exact error that you get on the client computers when VW is launched?

Share this post


Link to post
  • 0

Some clarification: if BOTH the network license server (WinXP SP2) and client machine (WinXP SP2) have their Windows Firewall turned off, Vectorworks runs.

If either (or both) of them have the Firewall turned on, it fails. Here's the message that we see when this happens:

--------------------------------

Network Dongle Protection Error:

No active network dongle server (HASP License Manager)was found. VectorWorks will now quit.

(OK)

--------------------------------

Thanks for looking at this!

-Doug

Share this post


Link to post
  • 0

An update on our problem:

We've installed the VW program on our Macs here and they don't see the dongle either -- unless the Windows license server has its firewall down.

I see several postings about troubles with Tiger (MacOS) and the license server. Despite these, would you say we might have better luck running the license server on a Mac instead of a Windows machine?

Thanks,

-Doug

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...