Jump to content

Hello Community!

This Saturday, May 30, from 9am – 12pm EDT we will be performing maintenance on the Vectorworks Community Board. During this time, the site will be unavailable.

  • 0
Sign in to follow this  
John Miller

OSX 10.2 Jaguar

Question

My original problem has just re-occured. I have upgraded (?) from Mac OSX 10.1.5 to 10.2 (Jaguar) installed the Apple security update and the VW 9.5.3 update. Everything worked fine until I re-started the next day. The dongle is illuminated, my details appear in the VW splash screen and my serial number is in its box, but I'm in demo mode. Any suggestions? frown.gif" border="0

Share this post


Link to post

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

We are currently looking into issues with the MacHASP dongles and MacOS 10.2.

At this point we suggest that anyone using a dongle protected version of VectorWorks not update to 10.2 just yet, and wait for the all clear.

We will put more information here as soon as we have it.

Matthew GiampapaNNA Technical Support

Share this post


Link to post
  • 0

Thank you for the prompt reply. What is strange is that VW worked fine at first. I've remembered I also had an error message about Norton AntiVirus Auto Protect could not continue followed by

"the program you are using needs to use a system file that may reduce the security of your computer. The file is 'SymOSXKernelUtilities.kext'

The choice was fix and use, use or don't use. Don't use made no change so I tried fix and use and restarted. The same message came up regarding the file 'DeleteTrap.kext' I recall that files like these caused my original Dongle posting.

Share this post


Link to post
  • 0

Yes, i have exactly the same problem, asking the apple hotline , they asked me what is a dongle!!!funny isnt it?So how do i downgrade to os 10.1 without having to install everything new?and how do i get me money back?

regards nils

Share this post


Link to post
  • 0
Guest

To go back to 10.1 you have to reinstall everything. You also have the option to go back to OS 9 until the dongle issue is resolved (if you installed OS 9 with jaguar).

That is funny that the person didn't know what a dongle was. Of course, I didn't know what one was when I started here either ...

I contacted Epson at one point to ask them about one of thier drivers when VW 9.5 (carbon) came out. I asked them if the printer driver was carbon compatible. He had no idea what a carbonized application meant or carbon compatible. That's always fun explaining it to another tech person at a different tech hotline.

[ 08-28-2002: Message edited by: Katie ]

Share this post


Link to post
  • 0

i have installed this dongle driver dated March 2002 without success. frown.gif" border="0

I understand from tech support that Apple changed a grep file which the dongle relies on. I'm still waiting to hear of a proper fix for Jaguar.

Share this post


Link to post
  • 0

Yes you are right it works not always, i found out that you have to shut down OS 9 in the background and reinstall the driver everytime you use VW....

Hope they find the bug some time...

regards nils

Share this post


Link to post
  • 0

I've found that if you re-boot into OS 9.2.2 (not classic) my VectorWorks 9.5.3 works as normal. Yes, it's not very convenient but it works!!! smile.gif" border="0

Share this post


Link to post
  • 0

i have a very similar problem. i cannot even install spotlight under os 10.2. has anyone else actually installed the application in os 10.2 as opposed to upgrading the os after spotlight was installed under an earlier os revision ? i get to the point in the installer where it sets up the dongle and that's it, the installer stops, i get a message saying there was an error and the installation was unsuccessful and i am taken back to the install screen. since the dongle bit is at the end of the install process, vectorworks spotlight has actually been installed but when i run it i do not get my name etc on the startup screen and can only get demo/no dongle mode. at the moment i am having to run spotlight in os 9.2.2 on an external drive and then copy them over to the hard drive on my powerbook and restart again to email them to my clients. absolute nightmare. the dongle driver update didn't seem to make any difference at all. help !!!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...