Search the Community

Showing results for tags 'vw2017'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment and Previsualization
    • Vision
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted
  • Customization
    • Marionette
    • Resource Share - Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design
    • Terms of Service and Community Guidelines

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Objects

Found 33 results

  1. When trying to add a renderworks texture from a custom image or edit an existing texture from the resource manager in VW2017, nothing happens. I can't get to the normal dialog box that controls textures. Ideas?
  2. Hello all, I have a issue to save VW file under a folder with Folder name in Mandarin. It is a blank file, IF I choose save as then select a folder which name is in Mandarin, it does not work and a warning pops out, please see attachment。 It works if folder name is in english. MAC is my OS , Any ideas? Thanks
  3. Hello, I was wondering whether anybody else has been having issues with design layer/reference viewports after converting 2016 to 2017. We have a set of drawings where the crop is not working. As we zoom in we can see the other objects outside of the crop. (see screen grab) This happens whether we are using the existing crop or a new crop. I have tried using different classes etc.. but this doesn't seem to help. If you have any ideas it would be gratefully appreciated. Many Thanks James
  4. Hi, I'm looking for a way to place 'non-expiring' interactive (web view) model on websites. I'm aware of sketchfab (www.sketchfab.com). A couple of export/ import options I can see, 3ds & iges. Anyone tried this before either with sketchfab or any other suggestions on how to achieve this?
  5. Any advice on creating 'the best' VW PC? Looking to upgrade my pc in next year. For example is it worth installing an ssd rather than a hdd to run programmes from? I 've noticed that my Lenovo laptop with sdd seems to run nice & smoothly. Any advice on graphics cards also appreciated. I'm aware of the VW suggested system requirements, but wonder if there is a 'step up' from this? thanks
  6. Hi, We have several projects in which DWG reference links seem to "break", even though nothing changes about the VW and DWG files, their names and locations, network setup etc. The navigator suddenly displays red "Broken link" text and the reference contents are not visible anymore. The situation can be fixed by manually locating the "broken" (not really broken) link and updating. We have a network drive for projects at \\192.168.1.199\, a setup that hasn't changed for years. We run Windows 7 and 10 64-bit PC's. Any ideas about a fix would be much appreciated.
  7. Hello, A few weeks back I Posted this in the Architect forum, Pat had a look at it and found that it was a Vectorworks problem, Any idea if a solution has been found? We have a custom title block for our company and it has worked great until now. For some reason the Issue data no longer lines up when there is more than one line in the :iNote. Previously we had :iNo, :iAppr and :iDate aligned vertically se to top and :iNote set to bottom. this worked great the note worked up to the top of the rest. Now it doesn't seem to read the issue data as a group of data, just as individual text boxes. Which means if there is more than one line of text in the :iNote we get an offset between the lines. I have attached the before and after screen grabs for reference. If anybody know a reason why this might be happening it would be great to hear from you. Many Thanks James By the way I have tried making a brand new symbol that hasn't been converted from VW2016 and it still seems to be happening. pad-VW 2017 Titlte Block Issue.vwx
  8. Any recommendations for decent VR goggles to showcase webview capabilities to clients? Plenty on the market of course, but keen to get something that's tested with VW...
  9. Has anyone else experience strange things with Open GL like this image? I've had frequent problems where the image has shifted like this image or when in a model in Open GL mode, only one of several layers/floors appears when rotating the model. I'm getting the feeling VW2017 is far less stable than earlier versions.
  10. Hi everyone, I just experienced the following issue. The same file, opended in VW2012 with an "old" mac and opened in VW2017 with a brand new machine. Why does it take longer on the new machine with the latest hardware? I mean, the ram is the same both 8GB but in the old it has only 1333MHz and also both have the same cpu an i5 with 3.2 GHz but also the i5 in the old machine is almost 5 years old...? How can I improve it, or will it be improved within the servie packs? How is this even possible...i would realy like to understand it. All the best and thanks in advance! Cheers volker
  11. scheduled

    So, downloaded VW Architect 2017 yesterday (very excited). Been in it last two days and my callout tool is all screwy. When I try to place a callout to the right hand side of an object it automatically moves the callout to the left side (basically a mirror). Also, when I try to place an angled leader line, to either direction, once I'm done with text it automatically straightens the leader line moving away from the object I'm notating. Anyone else have this issue?
  12. Hi, I've been trying to create generic bi-fold/ sliding/ folding doors using the door without success, although you can get fairly close (but only a maximum of 4 panels) Any hints/ tips on how to create these? These are very popular in the UK, maybe not so much in the US and other regions....? thanks Mark
  13. Looking for the best way of drawing the above. Using 'interior elevation viewports' I tend to draw the lines in annotation which is fine, but must be an easier way. Have used 'extrude along path' previously for decorative profiles which works well but is fiddly around doors. Is there away of utilizing wall tool for these profiles?
  14. I'm trying to quickly add wall colours to walls drawn using the wall tool. Trouble is, the colour seems to apply to the wall ledges, but not the faces. There must be something obvious I'm missing, but I can't see what it is...any ideas?
  15. We have been trying to use the new Irrigation tools in VW2017, but are having some extreme difficulties. On top of the speed issues associated with a network recalculating after every adjustment, we have recently been experiencing repeated crashes while performing what should be basic commands. I have uploaded a screenshot video that shows the workflow and the associated crashes. It seems to happen everytime an object is connected to a pipe (i.e. valve, pipe connection, outlet, etc.) Any help would be greatly appreciated. Thanks. http://screencast-o-matic.com/watch/cDlr0QQtKK
  16. Hi - Guys is there a way to convert 2017 files back to 2008? I only have the option of 2012. Am I stuck with DWG only ?
  17. I've noticed that in 2017 the 'weight' so to speak, of corner or line-end snaps is way higher than the midpoints. What I mean is that in 2016, I could easily snap to either then end points or the midpoint equally, no matter how far zoomed out I was (within reason of course - able to see all three locations distinctly). However now in order to snap to a midpoint, I have to zoom in really far to get the cursor to not want to just snap to the endpoints. This might seem like a little thing, but it really messes with my drawing workflow at times.
  18. why would i use the VW dropbox via VW cloudservices without Service select..? what am i missing? i could share any Folder and thats what i do here too no PDF creation or any other advantage. and why are service select prizes such a mystery...? if i go on the distibuters pages i can ask fpr an offer...does it mean everybody pays a different prize or do i have to hackle..?;-)
  19. Hello, I have another issue today. We have a custom title block for our company and it has worked great until now. For some reason the Issue data no longer lines up when there is more than one line in the :iNote. Previously we had :iNo, :iAppr and :iDate aligned vertically se to top and :iNote set to bottom. this worked great the note worked up to the top of the rest. Now it doesn't seem to read the issue data as a group of data, just as individual text boxes. Which means if there is more than one line of text in the :iNote we get an offset between the lines. I have attached the before and after screen grabs for reference. If anybody know a reason why this might be happening it would be great to hear from you. Many Thanks James By the way I have tried making a brand new symbol that hasn't been converted from VW2016 and it still seems to be happening.
  20. Hello, I was wondering whether anybody else has been having issues with design layer/reference viewports after converting 2016 to 2017. We have a set of drawings where the crop is not working. As we zoom in we can see the other objects outside of the crop. (see screen grab) This happens whether we are using the existing crop or a new crop. I have tried using different classes etc.. but this doesn't seem to help. If you have any ideas it would be gratefully appreciated. Many Thanks James
  21. Hello, I have another issue today. We have a custom title block for our company and it has worked great until now. For some reason the Issue data no longer lines up when there is more than one line in the :iNote. Previously we had :iNo, :iAppr and :iDate aligned vertically se to top and :iNote set to bottom. this worked great the note worked up to the top of the rest. Now it doesn't seem to read the issue data as a group of data, just as individual text boxes. Which means if there is more than one line of text in the :iNote we get an offset between the lines. I have attached the before and after screen grabs for reference. If anybody know a reason why this might be happening it would be great to hear from you. Many Thanks James By the way I have tried making a brand new symbol that hasn't been converted from VW2016 and it still seems to be happening.
  22. I use VW Architect in a small design office where we are often project sharing with large files. Using iMacs and a Mac mini server, VW2017. 600MB connection to both server and internet. We've had a lot of problems with crashes when we keep the project file on our server when committing changes. We solved this by using dropbox instead. Although there is an added lag time going through the off-site dropbox server, we aren't getting the crashes as the committed changes happen on our local machine before being uploaded. We're thinking of implementing this throughout the office, but before we signup for dropbox business, etc. I wanted to ask if anyone else has reached a similar conclusion, or if anyone has experience of dropbox project sharing and could offer some pros and cons. Would appreciate any advice, thanks.
  23. Looks like Nemetschek have bought dRofus. Certainly looks like a good thing from the list of functions.... http://www.drofus.no/en/product.html Anyone used it with (or without) Vectorworks? Be interesting to see how well it suites with VW2017.
  24. I'm working on building a template file for my firm, and I'm trying to improve our class organization. I've set up a custom naming scheme to use with Auto-Classing, but I'd like to have all of the classes listed in the appropriate column of the "ClassNameStds" worksheet created in the file. Is there a way to do this, or do I have to manually create every class? My goal here is to provide a wide variety of sensibly named classes so that users aren't running around creating lots of additional classes. These classes will all be preset with reasonable lineweights to minimize the amount of post-processing in our viewports (which is currently a lot). I hope that question makes sense. The help documentation and tip videos on auto-classing are ok, but they don't really address this.
  25. I’ve got a vectorworks file that’s become very unresponsive/ pretty much unusable. It’s 151mb – is that just too big? It's only one floor so no complex stories or layers going on. It’s a 3d model with some renderworks textures, 3d objects (as symbols), and lighting, but even with these classes turned off it makes no difference. It was created in VW2016 originally but I’ve recently set up viewports on about 10 sheets using the ‘create interior elevation viewport’ .There’s about 30 sheet layers – is that too many for one file? What's the most efficient way of working out what is slowing it down so much? Suggestions appreciated so I can get drawings out from this file later in the week!