Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'render'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design
    • Terms of Service and Community Guidelines

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 34 results

  1. sjordan_

    Move Along Path Animation

    Hi All, I am currently learning how to create walkthrough animations for models created in Vectorworks Spotlight. The only problem I seem to have is not being able to adjust the time duration on the Move Along Path option and the animation is far too fast. Is there something I am missing? Please see attached screenshot... Thank you 🙂
  2. anniemitch

    Help! Render has stopped!!

    Hi, Newbie here - I have been rendering my work for the last 13 hrs - suddenly I cant see the timer in the corner, and although it hasn't restarted, it doesn't seem to be making progress either.... is there a way to restart this if it has stopped? Argh!! Thanks,
  3. Hi, Newbie here; I am currently trying to export a render of my work as an image file - however whenever I choose the settings and then save, it works for a little while (with the timer counting for a while) and then Vectorworks goes into 'not responding' mode. This has happened every time that I've tried to export. At the risk of losing work I have just left it, and after about 5 hours it unfreezes and the image saves; but surely this is not necessary!! I am exporting at around a 4000x2000 px size, and have tried down to 75dpi (where it has still frozen.) Is there a way to fix this? Thanks
  4. Hi, newbie here, I am rendering a room full of glass and mirrors; from the angle in the attached image, the large window is behind me, to the right on the back wall - but I would like to be able to see the sunset reflections in the mirrors that I am facing. I put a 'wall' outside my window and tried to apply the HDRI background as a texture - but this doesn't work. I cant find any resources detailing how to do this (or ones that discuss the subject matter, I don't understand!) How do I go about doing this? Thanks
  5. It would be really great to be able to use the projector tool to project on something other than a "screen". Most of my work involves projecting on custom surfaces, many of which are custom and not necessarily flat. I know that I can project a gobo but it's a workaround and an extra step that is just unpleasant to have to use. Thanks. Dave
  6. Mikedk64

    Rendering problems

    Hi, I have some rendering problems. I have created this small file, where i want to make some renderings, but something seems to go wrong. I have created a camera and created a viewport on this camera. I have then duplicated the viewport, so I have three of them and I have rendered them with three different styles. But there is a differens in these. It looks like the perspektiv on the white line is strange on the fast and final q. also on the final q it seems like that the tiles are jumped a bit up? This is Open GL render This is fast q. render This is final q. render
  7. My workflow is: I make changes to my model, I've set up several sheet layers, using cameras, to show the views I need, and I've set the render style for those. But I have to click and wait for each one to render before going onto the next one. Would be great to have some kind of batch render setting so I could set them all going without having to do them manually. (Have searched, couldn't find a duplicate - apologies if there is one!)
  8. Scott61

    Items not deleting

    I have a very strange issue. This is my first job with Vectorworks so I did some things wrong, I freely admit, so as I am going from presentation of design into CD's, I decided to clean up my layers. I had multiple floor plans (long story), really bad idea, so I was reducing everything to one floor plan, but keeping various design elements on other layers. On one particular layer, I deleted quite a bit, and in 2d they were/are gone, when I go to wireframe 3d view, still gone, but when I render the layer, two floor plans that I had deleted appear. I have no other layers visible. Now the whole screen just goes black, like I am looking from behind a wall. (pictures below). Guesses on what is going on??
  9. Has anyone else had the issue of visualisation light objects renaming themselves after being edited? If I have a number of light objects and I've renamed them Front-1, Up-1, Back-1 etc in series, often after right clicking and selecting edit from the visualisation pallete and making some adjustments my names revert back to a default Light-1, Light-2 etc and I lose my organisation? Thoughts?
  10. So here's what I want to be able to do: Build a drawing, drop in some 3d venue geometry and scenery etc, add some visualisation lights, and then fly around in OpenGL and tweak the visualisation lights until I'm somewhat happy, then bounce in and out of fast render to double check everything before final render. Here's what happens: If I go in to OpenGL view and select a group of visualisation light objects in the pallete I can turn them off and on until the cows come home, but I get one time I can right click from the pallete and go to edit the light objects. After that one time that functionality stops working. What then also happens is after a while being able to turn lights on and off stops working and the whole light objects functionality stops completely until I restart the program. The Vis pallete says I am turning lights on and off but in OpenGL and renders nothing changes. Needless to say this is getting very annoying having to restart every five minutes tweaking a file for rendering. Edit: And I also forgot to mention, if I rename Visualisation light objects to more easily find them in the pallete, they will rename themselves back to the Light-# standard after performing an edit on them. Is anyone else running in to a brick wall with working with visualisation lights or is it just me? Alienware 15 R2 i7-6700HQ 2.6Ghz 16 GB Ram NVidia GeForce GTX 970M
  11. Hey everyone, thanks in advance for your consideration. I have been using VectorWorks for about 2.5 years (Im using VectorWorks 2016 SP6 for Mac) (I have attached a specs list of my Mac in the attachments ) I am trying to do a 3d Perspective View of a room, it has Wall, Door and Window objects along with some furniture items imported as sketch-up objects. It works all-right if i view it in wire-frame mode, but when i go to OpenGl (occasionally) or Final quality (always) it gets garbled and doesn't produce a correct image. For some reason, shaded and other polygons modes are working fine as well. Im only facing issues with Final Quality and Open Gl modes. Please let me know if i am doing something wrong or should check some setting, (My 3d visualising setting is set to maximum : VectorWorks>Preferences>3d Rotation>Detailed) I have worked on a similar project last month with lots of sketch-up objects and not faced any issues. (I am adding an image of this file as well) Thanks for helping ! 3d-Rahul_sir.vwx
  12. acdeslx

    Stopping a render

    Hi all. I know this seems basic. I'm trying to stop a render of a very complicated file. Every time I change a view, it wants to re-render the drawing which is set to a RW Final Quality and takes hours to render. I try <ESCAPE>, I try clicking on a menu but nothing will stop the render at least for about 20 mins or so. I'm going to change the option in preferences so that it asks if I want to re-render automatically but until that point... is there a way to stop a render in progress that I'm missing? All my cores and most of my memory is maxed-out while it's doing this but I can still run other programs so the computer is still accepting input. Ideas? Thanks. Dave H.
  13. I have tried creating a fabric texture by importing a image but i can't find the perfect setting for it. while rendering i can't active what is needed? i have attached the image of the fabric. please do suggest a setting for it.
  14. Hi, I'm using the Send to Cinema 4d command and the fist time I did the export everything worked perfectly. Now I have updated my project in Vectorworks and have wanted to Send to Cinema 4D once again. The result is terrible. The main problem is that many Instances of Vectorworks symbols are now broken and some symbols export with no texture tags. It's not possible to work this way. One needs to be able to update the Vectorworks model and send it to Cinema 4D.
  15. Hi, I'm wondering if there is a way to save a render in pixel dimensions instead of what's supported in sheet layers which are millimeters. I'd like to export a render the way you do in Cinema 4D, by telling the width and height of your rendered image in pixels... This would work if one would want to make a render that would fit snuggly to a specific 4K TV or any screen really... Hope someone can help me figuring this out. Thanks in advance.
  16. Zeno

    4-16 rebounds problems

    hello everyone, I have already tried to see in a test render file how the new 2018 renderworks engine work. I also noticed that in the Indirect Light options Vectorworks now allows setting16 rebounds. But not 8. So I'm in a little Trouble, because: -with 4 rebounds I see some circle on textures (not very good to see) - with 16 rebounds there are too many reflections and the results are not how I expect. Here is an area with no light or similar, but it looks in 16 rebounds mode like an overpowered light (see the arrows) Can I fix this? PS: the pictures are in low res (50 dpi)
  17. I have 2 requests for the render and view mode in the preview pane of the resource browser: Please allow us to change the view and render mode when the file in the library isn't opened/activated. When not active, these 2 functions are grayed out: These buttons are enabled when the file is opened and i's the active file: Is it possible to enable them when the file isn't opened? Let the system remember the chosen render and view mode when the selection changes: The third symbol is selected and I've changed the view mode to right iso: When I select another symbol, the view mode is the default again: Wouldn't it be better if it remembered the last view & render mode? This would mean that you have one preference for all you symbols. Or is the vision of VW that every symbol has his own view preference? If this is the case, could you allow us to change the view & render mode of multiple symbols at once? Not possible atm, the symbols are grayed out again when we have multiple symbols selected: Thank you! Bert
  18. Hi, I'm trying to render some scenes in spotlight and each time I try to render them in anything other than openGL, they just come out blocky and weird. Occasionally they're fine and take a few minute to render as normal, but most of the time without making any significant changes and updating the viewport, they take 2 seconds to render and end up looking like this screenshot. Does anyone know how to fix this? I'm using VW2018, SP2 on an iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), 4.2GHz i7, 40GB RAM.
  19. Hi, It would be very useful that the Vectorworks camera would have a feature that allows one to make sure that all vertical lines are vertical. Similar to what a perspective correction lens does in a real camera. With this new tool we could make sure that all of our renders come out with completely vertical lines and a great perspective instead of one that is deformed. It would also make things faster as one would need to fiddle less with the camera in order to get vertical lines. I attach a photo that makes clear what I'm talking about. I took the images from V-Ray for Cinema 4D Manual: http://vrayc4d.com/live/vrayforc4d-manual/vray-physical-camera/vray-physical-camera-examples/ V-Ray has automatic vertical tilt correction. Hope this gets implemented!
  20. HI can anybody help me? I'm having issues understanding why i can't get a grass shader to render correctly on a site model. I'm using a custom render style with grass checked in the options but it always appears as a flat image rather than as grass blades. The site model is set as a 3D mesh solid with the grass shader applied as a texture. I've tested the grass shader on a smaller site model mock up and it works fine - but not on the larger model. All things are equal so what am i missing!? Files attached showing test screenshot and main model. Using VW2017
  21. tringas1

    Multiple Textures

    Hello- I'm trying to add multiple textures to a single solid object. I have an extruded rectangular shape that's serving as a "ground" covered in a sand texture. There is a point where it runs up against a wall that has its own texture and I would like to add a tall grass where the two meet. could someone help with adding both textures to the "ground"
  22. Can we have an option in the preferences that a confirmation is required before actually starting a render instead of e.g. a short cut immediately starting a render when it is typed unintentionally?
  23. Hello everyone, i'm trying to resolve an issue. In a previous render without camera settings i could to see the sky on the scene. After that i tried to set the rendering style with this setting BRIGHTNESS 30% BACKGROUND HDRI no AMBIENT LIGHT Indirect lightning 4 rebounds Heliodon ON phisical sun ON phisical Sky ON sole 35 % power cam 400 ISO 1/250 sec exposure but.. i can't see the clouds and the sky like the previous render could anyone show me the clouds? ;-) thank you and have a good work Z
  24. Hello everyone, i just have a simple question. I would like to improve the render scene with some 3d support images.. but: could i set the light settings about these objects? they appear all time too bright. I attach a screenshot: there is a dark scene made deliberately thank you
  25. Sometimes when you finish to elaborate a rendered viewport (maybe after hours) you need to manage the object for impagination setting. Not for rescaling picture, but for exemple you need to move it into the sheet layer, aling it, cut it, eccetera.. Try to move a rendered viewport and then press cntrl+z WIN or cmd+z macOSX. The rendered viewport disappeared, and it's easy not to take it positively. The same when you need to recover the backup file. All viewport are losts. So: could be very helpful to find something for really saving the rendered viewports, even when "saving cache viewport" is enabled. Maybe is just sufficient to create automatically a png image on the final process, like when you separate a pdf file, you know? Thank you and have good work Z

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×