Jump to content

Hello Community!

This Saturday, April 11, from 9am – 1pm EDT we will be performing maintenance on the Vectorworks Community Board. During this time, the site will be unavailable.

Search the Community

Showing results for tags 'reference files'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 5 results

  1. Has anyone noticed; - when referencing an image into Vectorworks (either Design Layer or Sheets) and changing the 'Image Attributes' - 'Dimensions' from 100% to 50% to reduce the file size (note Raw Image size of Image B becomes 3MB from 12Mb). - then I go an export the PDF (attached) and there seems nothing wrong....at first! The problem / glitch happens when I close the Vectorworks file after saving and re-open the file (at another time) to find the images that were referenced in to have suddenly changed scale. One of the screenshots below shows a green bounding box on the Design Layer, and this indicates to me the images has gotten bigger. Twice as big. After a few testing, I noticed, what ever percentage I changed the Image Attribute to, it won't save the attribute I have set when I open the file. I have tried to lock the image and it would not work. I have many options I could think of, but somehow this feature of reference image only works if the 'Image Attribute-Dimensions' is untouched, which seems odd. The only reason I have to change the size is to reduce the image size, file size, PDF size when exporting to clients. I find it very odd that this is the mechanics for referenced image. Many Thanks for your time reading this topic. 0000 Image Referenced on Sheet.pdf
  2. Hi All, One of my colleagues has been having issues with their files - when a section viewport is placed on a design layer (to be drawn over the top of) and then subsequently sent to a sheet layer the "profile line" glitches and moves relative to the section. I might add that the model is being referenced into a plot file - the problem does not seem to occur for sections cut within the same model file. The rest of the drawing is fine it is just the profile line that moves - sometime the shift occurs when we send it to print, other times the shift is visible in the file. Has anyone had any similar issues? Any help would be appreciated! 04 0500-Proposed Section A-A.pdf
  3. I'm creating a viewport from a clip cube, the model has other viewports created by reference files.. As you can see in the picture the viewport only shows part of the model, even if the crop includes all the model. I've also tried to create horizontal viewport but the result is the same.
  4. I'm developing multiple schematic design options to place on a larger existing site plan file in Vectorworks 2018. I've also created a viewport with a new design layer for the referenced Schematic Design building to be placed, for insertion in the site plan. I'm unable to view the site plan (as the two files may be quite a distance apart) so that I'm unable to view both building and site plan. Does someone have a good method for inserting referenced files in proximity to a site plan? Also, I wasn't sure if the referenced file needs to have an absolute reference to the site file, I just wasn't sure of the option and what it may entail. Thanks, Glenn
  5. We have a file in VW2015 format that loses it's reference files when saved to 2016. We have tried also saving the reference files to VW2016 but still the references are not working. We have to keep VW2015 running in the office for this one project so it would be good to update it to our current version. It is a fairly large file. Any suggestions much appreciated.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...