Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'texture'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 29 results

  1. The first image on the left is a Design Layer view of my model. Note that the mapping of the grey texture has an equal module each side of the bay. This is an Autohybrid containing an extrude and looks like this in OpenGL or RenderWorks. The second image on the right is a Sheet Layer Viewport in a Workgroup Reference file rendered with RenderWorks. Note that the texture mapping is offset slightly and doesn't match my model. Any ideas how to fix this and synchronise them?
  2. The "floor" objects have been losing its texture in Open GL and rendered views. This issue has been appearing since the upgrade to VW 19. The solution so far is to toggle the render texture from "class texture" to "none" and back. Or click into the "floor" objects and click on the base polyline to attempt to "shake" the file. In the attached screen shots, you will see the blocks appearing as without fill when it should be a filled box with the texture mapped. I have also attached the view of which shows the polyline is closed and shouldn't be without fill. This problem has been very persistent and annoying, especially when generating final renderings. I can only redraw the objects as "generic solids" or "extrudes", but it reduce the convenience of geometry modification on Top/Plan view. Whereas "Floor" objects can be easily dragged big or small. If any other users been experiencing this as well please vote this post up. Thanks!
  3. I was hoping someone could shed light on this issue. I may be setting it up incorrectly as I don't have much experience with textures. Basically what I am unable to replicate the preview of a renderworks texture in the actual model. I've attached a couple reference photos. The desired result is to map this texture to a flat surface or bulge to emulate a densely packed crystal chandelier. Thanks!
  4. Hello everyone, I created a marionette object with a texture used as a visual. This appears normally in OpenGL style but in Final quality Renderworks style it is not rendered at all, instead the texture is white. Do you have any idea what could be the issue? Thanks in advance!
  5. Carles Olle

    Automated creation of Color Shader Textures

    Hi, I'm in the situation that I need to create around 1000 objects with a mapped texture each. Now I'm doing it manually and, as you can imagine it takes a long time. I've tried to automate the process by creating a python script but it just happens that python doesn't have the functions to load an image file (png, jpg, etc.), create a texture/material and set up the correct aspect ratio for a right object mapping. My question is: Is there a way to archive the functionality described above using the VW SDK? Thanks in advance. Carles
  6. Hello everyone, I created a marionette object with a texture used as a visual. This appears normally in OpenGL style but in Final quality Renderworks style it is not rendered at all, instead the texture is white. Do you have any idea what could be the issue? Thanks in advance!
  7. Ok; I just got done trying the blur portion of the Plastic reflectivity shader, danged if I can see a difference. What do I not understand? BLUR Thought experiment.vwx
  8. EvelyneB

    Slab texture glitch

    Hello, I'm learning to use render works textures and have a strange glitch where my slab is bright red, despite the applied texture being white paint (bottom) & hardwood (top). I've tried: applying the white paint directly by dragging and dropping from the resource browser applying the white paint to the slab style applying the white paint to the object, both overall and by component deleting and re-drawing the slab out of desperation But the strange red persists. Any suggestions? Screenshot of the very red ceiling attached.
  9. MRD Mark Ridgewell

    VW 2019 mTextur import texture

    I really like the way a link to the mtextur website is integrated into Vectorworks - so you get all the benefits of mtextur's well laid out product browser (try it if you haven't already)! However, I haven't managed to download any textures using it yet. I select the texture I want and then select 'CAD & BIM texture download' icon. Then it freezes and VW crashes. Is this just me or anyone else had success with it (or same issue?) . Is it my system set-up - any ideas?!
  10. I am trying to place an outdoor panoramic background image around a model I am trying to render from 8 different camera angles. For the background I have made an image prop using an extruded arc that has been converted into a nurbs. On this I have placed a texture of the panoramic image, the sky has a transparency mask so I can use the HDRI sky in renderworks. The problem I am having is trying to get the image to scale and map to where I want it on the nurbs. for some reason the image crops out and repeats in random vertical sections and does not wrap continuously around the surface, I have tried using a decal but this has proved too difficult. I have tried turning off horizontal and vertical tiling and this doesn't work either. I'm sure there has to be a way to get this to work, any ideas much appreciated.
  11. I have tried creating a fabric texture by importing a image but i can't find the perfect setting for it. while rendering i can't active what is needed? i have attached the image of the fabric. please do suggest a setting for it.
  12. Hello everyone, I have a rendering problem with Renderworks. I created a cyclorama with the Soft Goods tool and created a special texture for it, to allow it to be lit from the back. The texture settings are : Color : White 100% Reflectivity : None Transparency : Plain 99% Bump : None Cast and receive shadows Override Indirect Lighting, Emit Light and Receive Light checked. With these settings it works well with OpenGL, but with all the RenderWorks (I tried Fast, Final and Custom with different settings) modes the scrim is just black. And I can't only use OpenGL as I want to use more than 8 lighting instruments in my renderings. Anyone ?
  13. JohnAthayde

    Board & Batten: Model vs Texture?

    Long time 3d modeler, new to VW, working on a residential with Hardie board Board and Batten exterior walls. Is this something that would be better to model (the battens) and if so, is there a way to have a wall style with a repeating 3d element every x inches in a certain dimension? I can control the height with a component easy enough, but am not seeing a means to make something an element like a batten. I could do this with a texture and bump or displacement map, but that's not going to look great for the hero shots when it is front and center (well, left of center, but that's immaterial). Using VW Designer 2017 SP4 on macOS, if that matters.
  14. Shaquel Davis

    Projecting an image

    I'm currently working on a project where I will be utilizing projection mapping to design for a stage performance. I'm hoping to create some reference images for my plans in Vectorworks but am having problems projecting an image. I initially tried putting a texture on a thin extruded object and giving the texture some transparency. I then placed another solid non textured object in front of that, to serve as a screen, and then put a light behind the transparent textured object. However contrary to my expectations the light just shines right through the transparent object with no regard for the texture. I have done some research, and though I have not found a solution to my problem I've seen mentioning of RenderWorks and RayMaker. I'm not familiar with either of these terms or programs but I have a feeling that my problem is related to my lack of knowledge in these areas. perhaps I don't have something installed or my software is a bit old. however if someone could give me some advice on how to achieve image projection I would greatly appreciate it. Thanks
  15. I buggered around with my Storey levels half through a project (removing a Storey for "Site" that was 20 mm below ground floor FFL) and now I have this problem with textures being offset by 20 mm and I don't know how to reset them. In the attached screen shot you can see a new wall I pasted into the file on the right. The texture mapping is 20 mm lower than it should be. The texture on the left is an existing wall. If I copy paste both these walls into a new file the texture mapping will match each other. If I set them both to use World Z For Origin things get even worse. So how do correct/reset all of this in the original file?
  16. reinierbij

    No texture with DWG export

    Hi, For my company I drew models of the Danley sound labs speakers. I want to share those with my colleague who doesn't has VW. I read on this forum that the best way to do it was using a .DWG format file. When I export The models there is no problem. I wanted to check of the export was succesful, so I imported the model and it turnt out as a complet white model. I tried to edit the colors and textures of the classes but i kept comming out completly white. Does someone now what I am doing wrong? I also exported it to 3DS. Here the problem didn't accure. If you want more information on what I use just ask:)
  17. Hi, can someone please explain to me when would I want to turn on the toggle for PORTAL in Indirect Lighting Option - Texture? Does this make an indoor render brighter and faster to render? I'm not sure on what this toggle does. A brief explanation would be greatly appreciated!
  18. Large show files have multiple Textues as screen images. Theses often change or require tweaking or swapping out multiple times throughout the design process. I would like a new Browse to Source Image button in the Edit Texture window. This would help with asset management & speed the design workflow. A similar button could be available in the Transparency, Bump & Reflectivity windows whenever an Image is being used.
  19. When trying to map an aerial photo to a site model there has to be a better way that through the creation of a renderworks image texture for the aerial and then mapping it to the surface. It is inaccurate, cumbersome, and quite frankly a stupid way to do something seemingly quite simple. There should be a way to take an existing geo-located aerial photo and "DRAPE" it over a site model.
  20. Hi all, Followed the Vectorworks video online https://www.youtube.com/watch?v=4znYJ8qCxcg&index=16&list=PLiLCoe7DU1HZZEmPKJoBCLBGNPnMhZfTp in an attempt to apply gobo textures into my drawing. In the "Edit Lighting Device" dialogue, I click the "Get Resource" button, select the gobo texture I imported, clicked OK once to exit the "Import External Resource" pop up. On the next click on the OK button to exit the "Edit Lighting Device" dialogue, Vectorworks immediately crashes. I am currently on Vectorworks 2017, with a mid 2012 Retina MacBook Pro. Any ideas to what might be causing this? Gabriel Chan Vectorworks Spotlight user since version 2011. ----- VWX Crash report copy.xml
  21. I was wondering if there could be a carpet tool for the events section. The tool could have the following items. 1) Stock Carpet Widths & Roll Sizes. 2) Places Data inside object after created. Meaning it will label itself like the Hoist Tool. 3) Can select carpet type from tool 4) Tracks Rolls of Carpet use and Costs 5) Lets you select room and automatically carpets with data inputted. 6) Creates Carpet Report 7) Carpet Layout Tool Would allow you to easily carpet and event where you may use different colors of carpet or material in the event! I know I could use this everyday in the Event world. I would imagine it could be used in the architectural word as well.
  22. Hi, I don't seem to find the way to create a texture color shader that will use a bitmap imported from the file system. Looking at the documentation I found this possible sequence: texture = vs.CreateTexture() vs.SetName(texture, "Test Texture") shader = vs.CreateShaderRecord(texture, 1, 41) bitmap = vs.CreateTextureBitmap() image = vs.ImportImageFile("E:\IMG_8509.JPG", importPt) paint = vs.CreatePaintFromImage(image) vs.SetTexBitPaintNode(bitmap, paint) vs.SetTextureBitmap(shader, bitmap) There seems to be some problems with this sequence: vs.CreateTextureBitmap() is not doing what the documentation says; Instead of creating an empty bitmap object, it opens a dialog to pick an image. It seems to be deprecated also. For some reason vs.CreatePaintFromImage(image) returns always 0 when an a Type 14 (Bitmap Image – BITMAP) coming from vs.ImportImageFile() is used as parameter. Some help will be appreciated Thanks --Carlos
  23. When trying to add a renderworks texture from a custom image or edit an existing texture from the resource manager in VW2017, nothing happens. I can't get to the normal dialog box that controls textures. Ideas?
  24. Katarina

    Rendering in Spotlight

    Hello, I am trying to render a 3D model in Vectorworks Spotlight, with graphics. I have added these graphics using import Image file (They are JPGS from PNG. It all looks fine, but when I render the model, some of the graphics are not changed, but some are completely enlarged, misplaced, or missing. Can anyone tell me why does this happen and how to fix this? Thank you
  25. The following is a problem that has plagued my files for awhile and im afraid will be a quite a noob problem. All the walls in my projects are classed Walls External or Walls Internal. Each class has a render setting to the right and left of wall. In the attached image I have selected weatherboards as the left render style. Looks fine apart from at some junctions the textures don't line up. Im guessing this is because somehow the texture is linked to the boundaries of the object as opposed to more of a world based setting (similar to ho hatches work). In the Render settings I have chosen auto-align plane for both walls however the two textures still don't line up. I know I can manually adjust the vertical offset but hoping to find away to have all walls set up when drawing so that regardless of texture chosen they will all line up unless specified otherwise. Can anyone point out where I am going wrong? Thanks in advance.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×