Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'spotlight'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 171 results

  1. until
    Course details at https://tangably.com/vectorworks-spotlght-training-new-york-city
  2. until
    Course details at https://tangably.com/vectorworks-spotlght-training-los-angeles
  3. Wonder if someone could help with a DWG Export problem i am using Spotlight and trying to export my drawing in to a 3D DWG. i'm sure it is some settings i am missing, however when i export, the Truss and Lighting Instrument symbols remain as 2d Symbols (but retain the 'Z' measurement). Un-ticking the Decompose 3D Symbols and Groups button successfully exports the lighting instruments as 3D, but still not the truss. however the DWG does not retain the 3D Orientation of the lighting instruments. ie - some fixtures are spun 90 degrees, to appear flat on the front face of the set. however the DWG ignores this are outs all 3d Orientation back to Zero. any help with this would be great.
  4. I’m using VW2017 with Spotlight and I use the ‘rotate left 90 degrees’ command as a keyboard shortcut a lot. I’d like symbols to automatically rotate around their insertion point but mine don’t when I’ve got a label legend applied to them. When the label legend is applied the symbol rotates around the centre point of the symbol and the legend combined instead. I've explored using a vectorscript to help here but haven't got enough knowledge to make it work. I've noticed when I insert a locus on top of the insertion point and highlight both the symbol and the locus, the symbol will rotate around the locus. Could a script: insert locus on insertion point, rotate left 90degs, delete locus? Many thanks in advance!
  5. I was wondering if anyone has had success in creating Controllable Conventional Lighting Fixtures IE 100w bulbs. I am working on a project and I would like to have a few set pieces light up like a lamp. I was hoping to have it in the visualization pallet to control intensity and what-nots. Thanks!
  6. RickR

    Uneven lights

    This one has me stumped! The issue is a series of 6 cyc lighting fixture that don't shine evenly. It truly appears that 2 units are bright than the others, but not the same as each other either. Then there is a 'dark-light' up center, nicely darkening a brighter area on the cyc. And here is one where only some of the fixtures rendered, like OLG but it's FastRenderworks. Mostly the same lights are on, just the dark-light and some out of frame ones. I've tried all sorts of fixes: I've checked all their settings too many times to count. Clearing the cache, if I got the right one. Changing fixture types, changing fixture positions. I also went back to a backup file to rebuild the geometry. The 'dark light' I can get away with just turning off, but if I'm asking for help I'm throwing all the info out there. I don't want to rebuild the file, it is fairly complex with multiple references and sheets. For that matter I'm about to put in a plain surface with a glow texture and shut off the lights. Then again this is early in a 3 year project ... Something seems really strange!
  7. Hi - I'm trying to do some shutter cuts - and I think that it would be best to do this from the "Set View to Light" Command found in a "Light" Symbol. However - once that Light is buried in a Lighting Device (ie. S4-19º) - you no longer have access to the Set View to Light command. Any ideas on a workaround? Thanks ESet View to Light commandSet View to Light commandSet View to Light command
  8. Hello, I have been experimenting with rendering gobo recently. And I seem to get a ring of light spill around the shape of the gobo. Is there a way to fix/get rid of this? Please see the image below to see what I mean. Also, the breakup shapes seem to be really low quality. Is there a way to fix this? Thanks, Ryan
  9. Hey Guys, some times i have an issue where fixtures at not appearing on my plan yet all the classes and layers are on, the only way to make the fixture re appear is to turn off the class and turn it back on, after doing that the fixtures re appear until i move or zoom the page and they become transparent again. i know they are still there since when i select them they become selected in orange yet they are still transparent. has anyone ever seen this? Thanks Andrew
  10. What is the current consensus on pc/mac specs for optimal rendering/operational performance with VW Spotlight 2017? Currently running: HP Zbook 17 G3 Processor Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1535M v5 @ 2.90GHz, 2904 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 64.0 GB Adapter Type Quadro M4000M, NVIDIA compatible And running into severe lag in most layers/views.
  11. Vectorworks Spotlight 2017 SP3. Navigation pallet has unexpectedly gone blank. Reinstall does not fix the problem. Restarting the system does not fix it. Any thoughts?
  12. Hello- How do I prevent data visualization from affecting my label legends? I do not want to change the color of the container or the text in it.
  13. I would like VW to create a FROST or SOFT FOCUS function for the Spotlight Instrument tool. This would help visualise the effect of varying grades of frost filter and would be especially helpful when rendering shutters cuts and gobos that need to have a soft focus applied. Could I suggest Rosco 132, Rosco 119, and Rosco 114 as a good start. Many thanks Mark
  14. Hello, I have a mayor problem which I just discovered in the Spotlight module. When I select a random lighting instrument and select "Edit" and perform a random edit, VW crashes immediately. This happens on all the Mac's we use VW on. Also we discovered an issue with Inserting Lighting Positions, this feature is not working properly anymore. I would appreciate a quick reaction on these issues !! Pelle Herfst Lighting Designer Westerdoksdijk 679 NL 1013 BX Amsterdam The Netherlands-EEC T: +31 20 62 06 212 M: +31 6 53 15 18 77 E: pelle@rapenburgplaza.nl W: www.rapenburgplaza.com
  15. I'd like to be able to manually clip the video screen coverage zone, eg at venue walls.
  16. I'd like to request a plugin tool to create cable swags. Sometimes you want to show the crew where their cable swags should drop off. Step 1: draw a line Step 2: choose the start height and end height. Step 3: choose how much swag or droop to have Optional: Maybe the tool can calculate how much cable is in that run.
  17. I am trying to create a custom house light fixture, it's an Altman Downlight Chalice. I have imported the .dwg of it, converted it into a lighting lighting symbol. Now I want to use the Photometrics file that Altman provides which is an .ies file. I have looked all over and cannot find a way to import and assign that to a custom fixture. Anybody have any ideas? Or am I looking at this totally wrong?
  18. Noticed that my lighting fixtures (spotlight - theatrical symbols - all custom) keep disappearing when I zoom. I thought maybe there was a scale discrepancy, but after checking that and checking to make sure that my class and layer options are all correct, I started futzing with the Fixture Mode dropdown. When I am able to select the fixtures, even if their fixture mode is already set to none, if I grab that dropdown menu and set them to none again, suddenly they don't disappear. This is true across the board, no matter what symbol or what fixture mode. Setting them to none makes them all stay. Edit: Day 2 - I have to do this once every time I open the file. And it seems that syncing with Lightwright also makes me have to do this again. Running VW2017 2012 Macbook Pro OS X El Capitan VW 10.11.6 2.6 GHZ Intel Core i7 16 GB 1600 MHz DDR3 Ram NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB
  19. Hello all, I am looking for a way to make a custom sized truss with 3 sides containing ladder bars and one side open. This is an example of what I mean: http://www.tomcatglobal.com/Products/Dance-Tower/ Any suggestions on how to do this? Thank you!
  20. When attempting to label fixtures using the label legend the properties selected are not stored. Once properties are selected under the edit fields prompt, I attempt to apply them to a symbol (edit layout) and there is nothing to layout. When entering the dialog again, there are none of the previously selected fields still selected. Whats up with this!
  21. Hey VW Friends, working on rending some 3d shots of a design we are working on for a project and i'm not sure what i'm doing wrong. any time i try fast or final render works i just get a solid colour Crop. but yet in open GL i can see my full shot, what is also interesting is in Open GL not all my lights turn on, yet they are all duplicated from the first one thats turned on. for my final render work i figured it could also be my Ambient lighting was too dark at 12% so i upped it to 75% and all i got was a more Brown Screen instead of black, i attached that screenshot too. I guess i'm trying to figure out the best render settings for presenting my projects that all the lights are on and i have a nice dark ambient lighting, Thanks in advanced VW Friends. Andrew Total Events
  22. I have placed a lighting instrument (S4) on a light position using the spotlight instrument insertion tool For some reason, the instrument appears beneath the lighting position and is faded (looks like it's grayed). As far as I can tell, everything about the instrument is ok, it just doesn't display properly. I earlier inserted some instruments and these all display fine; they are full brightness and on top of the pipe. I can copy these older instruments onto a pipe and they work fine when copied. However, the instruments inserted by selecting an instrument in the resource browser and inserting it don't display correctly. What did I do that makes these instruments dim? When I click on the ones that display correctly and the ones that don't, I cannot see any difference in the object info. They are both on the lighting position, they both have their fields filled in, etc. They are both on the same layer and class, although the new one looks like it's on a grayed layer. I tried send to front and it didn't help. Both the instrument and its data are grayed.
  23. Every time a screen gets dropped in one of our drawings, we need to know the optical center of the screen to optimize the projection scaffolding setup. It would be outstanding if the OIP of the screen object would just tell you what that measurement was instead of having to draw a 3D dimension in a front elevation (which can be a chore in and of itself) or worse yet, having to actually do foot and inch math in your head! The way I see it, the plugin is already calculating the center of the screen, because the projector position can be set to "Screen Center." All we need is an entry showing what that dimension is! Thanks, Joel
  24. When I use the Align and Distribute Items tool in Spotlight, Vectorworks crashes. Thoughts?
  25. Hi, I have a clean install of Vectorworks Spotlight 2017 SP2. I have used the straight Truss tool to create a Lighting Position. This worked fine initially. Now when I change the z height of the truss the truss dissapears, in 3d and in Top/Plan view. I don't understand what is going on here. Any help much appreciated. See attached files for details. diappearing_truss.mp4 benlight_demo_show01A.vwx

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...