Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'site model'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Roadmap
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 72 results

  1. Hey there, is there a workaround to extract the texture pads on a site model for further use? I cloud imagine to generate solids via marionette from the 3D polygons (for BIM use). I know it is possible to have a 3D hardscape, but with serious drainage planning i can't get what i want. Cheers...
  2. At the Landmark 2019 Stake Elevation Z values are in error (always 0 values). In earlier version the problem could be usually solved, if I changed the stake Mode from "Include as site model data" to "Set elevation to Site Model", but now it won't work. Also the existing Stakes from earlier version, which now should be updated, do not update.
  3. Hello all, I have been working a site model for a quarry. I have two sets of survey data, a topographical survey taken in 2017 in PDF form, and a topo survey from 2018 of the same site in DWG form. I turned the DWG into a site model, and have added in site modifiers of the 2017 data by adding stake points and contours, so that I can compare the two surveys to see how the quarry has changed. I have encountered an issue with a particular contour in the site modifiers, and this contour has flagged up 424 modifier conflicts. I cannot get my head around why only this contour has the problems, and upon clicking the warning triangle it states 'Pads Intersect', however, I have not used any pads, only contours and stake points. Does anybody have any suggestions as to why this is happening? As you can see from the zoomed in images, the modifier conflict warnings are not actually sat on top of 'crossovers' and you can see from other contours that these are not problems. I have attached pictures to help, with the zoomed out image showing only the proposed contours, and the zoomed in showing both (green and blue) proposed and existing. Thanks Joe
  4. I've been doing a lot more work with Site Models and have come across a couple of situations that would make for a much better experience. Could we have the proposed contours stop at the site modifier defining the limit of grading. This would be more like how it's done traditionally and would read a heck of a lot better. Can we have a tool that would add contour labels where you direct it to by drawing a line across the model with control over middle or top of contours? The current labels seem to generate based on number of vertices and end up in the worst spots. Looking forward to seeing the continued maturation of the software!
  5. Hello there, Very urgently need some help! Im working with vectroworks 2017 and my site model keeps getting large chunks taken out of it (i.e. the contours are automatically depressing) and I have no idea why. Please see attached images as to what I am talking about. Is there any way to rectify this? I have a presentation in two days and this is not something I have done via a site modifier? I can't seem to edit the proposed contours either, or it doesn't seem to be an option for vectrowork 2017?? Any help would be really appreciated. Thank you.
  6. Hi all, I have a query concerning site model contours. I am trying to edit my proposed contours in VW 1017 but when I go to right click, the options to edit does not show up...and I have no way of directly editing them. Has anybody else had this problem? Any advice would be really helpful, thank you.
  7. I have four DWGs from Albemarle County's (VA) extensive GIS system. Two different grid blocks, mass points and breaklines for each. I can bring them into a file and they show at elevation when the view is rotated. I can get them all onto the same design layer, but how does one use these together in creating a site model? I could generate something with just masspoints but I'm betting the breaklines are there for a reason. In trying a test, it didn't seem to comprehend the data by default. I also have the 4' topos and a site survey of a much smaller area with stakes for elevation points that were measured by the survey crew. They didn't do a lot of the paddocks which is our focus in this project, so trying to get better than 4' data before I just go shoot it myself. Screenshot of area in question attached before I merged them to one design layer (hence the left being grayed out) VW Designer 2017 if it matters.
  8. Hi there, Could anybody please give me any advice as to why, when I create a road (with "create pad" selected) it does not cut all the way through my site model. Although it looks like it has worked in 2D, the 3D model appears to go through the site rather then cut it away...? Please see attached screenshot below. Any advice would be appreciated. Kind regards.
  9. Hi guys, good afternoon, I attach to this post the VW file. The project relates to a road rehabilitation (creation of a walkable course, parking area, etc.). I added the stakes of the topographic survey, created the surface and then added the intervention limit. To that point on, the surface started having 3d errors. I tried to simplify the limit, but the errors kept going. Any suggestions? How to you usually faced this problems? Best regards, João Rodrigues 2017_03_02_ACESSO_MARINHA.vwx
  10. I have just started using VW 2018 landmark and noticed that when site modifiers conflict (touching) that I get VW crashing instead of the usual modifier conflict count in the OIP. Anyone else finding this?
  11. It would be great if the site model could have different units than the file. We often design buildings in imperial (file units) but have to work in metric for site purposes. Dual units for the stake object would also be great.
  12. Hi, I am looking to model a simple pond / swale but can't seem to figure out the best way to do it. I can create a site model using the highest and lowest contour easily, and that gives me the shape I desire but the volume is incorrect as it measure that which is on the outside of the pond and not, if you can imagine, what the pond can hold. Any tips for creating this? Many Thanks S
  13. As a continuing story on the Drone import data question I contacted another firm today and was thrilled to see that they can provide me with the contours I need to construct a site model. Waiting on the level of accuracy, but hoping it will + - 1'. Interestingly I can also import a mesh object and was given a sample to look at, can anyone tell me if this mesh object is usable within a site model? I did note that the texture import failed. Also the file is 430 mg which is pretty big so I'm not keen on working with a slow, clunky file. @Art Vyou might be interested in this.
  14. Hi I'm having a bit of a challenge with a site model which I've created from a shape file which generates 3d polys. The model works well in 3d but I don't get any labels on my 2d contours? Before creating the site model I double checked the 3d polygons and they have a z value.
  15. Good night guys, I'm working a new project over a topographic survey and I want to change it based on a completely new design for its contours. As I'm working with another cad software, what I was thinking to do was to edit the site model by double-clicking on it, editing the "Proposed Site Model Contours" and pasting the imported 3D polys with elevation. Unfortunately, this way isn't working. Can you give me any advice on the best way to do this change: just create a new site model based on the new design of the contours (is there a way to "merge" site models?), edit the contours individually? I'm open to suggestions. Best regards!!!
  16. Hi Everyone I have a question here that I'm hoping someone can help me with. I'm starting a project on a piece of agricultural land (creating a agri-tourism concept) which is about 10-15 acres in size. I'm in need of some accurate elevation data as well as some high definition images (overhead), a drone is one obvious choice. I have contacted a company that will fly a drone and collect data for me at a pretty reasonable price when compared to traditional surveying. This drone pilot uses a web based software to share this information with his clients, which I think is a pretty sensible approach. http://resources.dronedeploy.com/getting-started?utm_source=hs_automation&utm_medium=email&utm_content=53288874&_hsenc=p2ANqtz-_927kOLGu-YsnBPuK3o_rF3UYgKfKJDm-bqgdqx-OeoY2-BxDVCjceb-C95fCtwxhrm-e-HsgQ5CZfc_qSIOoGzBh1OQ&_hsmi=53288874 My question is whether I can this exported data and make it useful within VW. I have provided a couple of shots from the drone Deploy website and I'm pretty sure that importing .dxf will give me some contours that I can work with. Can anyone confirm this? The service is $750+ 100/month for access to this online software which I imagine I'll use only once. I don't see the high definition image being an issue, but I'm unsure of the 3d data. Thanks in advance for any assistance.
  17. Hello guys, Just starting to use VW Landmark 2018 with SP1 (PC Windows 10). Every time I edit the contours for the proposed site model (double-click in the site model - "Proposed Site Model Contours") I make the alterations and, when I exit the yellow window, VW just crashes, no error log, it goes straight for the Windows Error window. Same applies even if I don't do any alterations to the model. Anyone with the same error? Suggestions about what to do? Thanks, João Rodrigues
  18. In Tutorials it was recommended to first create a large Grade Limit around the Site to prevent the neighbored properties from changes. (Or will a property line object do something similar ?) 1. Looks like I can't nest Grade limits. I did my large property Grade Limit and a smaller Grade Limit around the building Pad. I thought the Building Grade Limit would limit the Building Pad and I could go on creating Modifiers on site around the Building, limited by the large Property Grade Limit. That doesn't seem to work. I may have had both Grade Limitss set to proposed. Would it work if I set the large GL to existing ? 2. If this does not work (nesting GLs), how should I do this ? Do the large GL around and try to control all Modifiers with (tedious) Retaining Edges ? (For example a Retaining Edge to get my "vertical" Cut for the Building Pad) 3. VW 2018 proposed Contour editing. Not sure*, but it looks that Contour Edits of a Contour that crosses a Grade Limit Area, would be reseted when I try to pull it over to the other side where it flows around the Grade Limit. Looks like even the changes made to the Contour outside of the Grade Limit would be reseted. (*Could be just due to a crash though) So can't I use a Grade Limit inside my property, when I want to Edit Contours ? Or do I have to edit Contours first and create the Grade Limit Modifier after the Contour edit only ?
  19. Troubleshooting - I have a site model created from 3d polys and some stake points. Generally this has worked, though in one particular area the site model is coming up with some unexplained geometry... See attached image, showing input survey data for terrain (in red) and existing site model contours (green dashed). Any ideas on why this has happened / how I can fix it?!
  20. Is there an easy way to smooth my site model without losing too much accuracy? I have little jaggy bits showing in my OpenGL render everywhere between my stake points, as per images! Affecting some contours too.
  21. I produced a site model from a topographical map imported into VWs. The contour interval setting is the same as the topo. I'd like to produce a topo of the proposed cuts but the elevation markers come out disorganized as pictured below. How do i edit the markers so they don't overlap or repeat?
  22. I have a long, very curvy path drawn in 2d in plan form, which I want to convert to a 3d polygon that I can apply as a pad modifier to an existing site model. However, it is not a flat path in terms of height - it has a crossfall in level and also varies in gradient along the length of the path. I had thought the best way for me to do this would be to convert both long edges of the path to 3d polyline, set the levels for each loci point and loft between the two lines... is this the most efficient workflow? I don't particularly want to have to set levels for each loci point - if there's a way I can set a few and ask vectorworks to interpolate that would be better, but I can't find any tool that might do this? Any comments / ideas?
  23. I have a series of stake points generated from existing levels to create an existing site model. I have now calculated the proposed levels, and generated another series of stake points, which I thought I could apply to existing to generate my proposed model. However, when I apply these new stake points as modifiers, they tie to the existing site model points and become 'spikes' in the existing model, rather than tying to each other. What am I missing with this? Can I set the proposed model data to ignore existing? Do I need to create a separate model for proposed? I want to be able to do cut and fill calculations, which is why I want to modify the existing site, but I don't know how to stop my modify points tying to existing data rather than just the proposed points?
  24. Hi there, I have an existing site model generated from contours and 3d loci. I want to reprofile this site, so the proposed model will tie at the edges to the existing, but have varying different levels throughout. I thought I could do this quite easily by adding a series of stake objects with proposed level information across my existing model and apply to proposed only, but all the stake objects tie immediately to the nearest point of the existing model's source data, rather than tying to each other or even grading gently into the existing? So now I have lots of spikes across my proposed model instead of a smoothed re-profiled site?! Is there an easy solution to this / am I missing something?
  25. Hi there, I have created a site model from topo survey data, and intend to make significant modifications to this to create a proposed site model for issue to contractors to build from. In terms of output, I'm looking to send a set of 3d poly contour lines of my new proposed model in dwg, as this is the format they have requested. Is there an easy way to generate / export this accurately?

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...