Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'images'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements
    • Announcements
    • News You Need
    • Job Board
  • Feedback
    • Wishlist - Feature and Content Requests
    • Known Issues
    • Wishes Granted / Issues Resolved
  • General
    • Troubleshooting
    • General Discussion
    • Architecture
    • Site Design
    • Entertainment
    • Vision and Previsualization
    • Braceworks
    • ConnectCAD
    • Rendering
    • Workflows
    • Buying and Selling Vectorworks Licenses
    • Hardware
  • Customization
    • Marionette
    • Vectorscript
    • Python Scripting
    • SDK
    • 3rd Party Services, Products and Events
  • Solids Modeling and 3D Printing
    • Subdivision
    • Solids Modeling
    • 3D Printing
  • Vectorworks in Action
  • Archive
    • Resource Sharing
    • Machine Design

Categories

  • Knowledgebase
    • Tech Bulletins
    • Troubleshooting
    • Workflows
    • How To
    • FAQs

Categories

  • Marionette - Objects
  • Marionette - Networks
  • Marionette - Nodes
  • Marionette - Menu Commands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Occupation


Homepage


Hobbies


Location


Skype

Found 5 results

  1. I'm writing an script that will take each symbol(_i in list of symbols) from the resource folder makes an render and places it in an folder. for _i in _lSymbols: _Renderlayer=vs.Layer('Render') _hRenderlayer=vs.ActLayer() vs.Symbol(_i,0,0,0) vs.DoMenuTextByName('Standard Views',8) vs.DoMenuTextByName('Fit To Objects', 0) vs.SetLayerRenderMode(_hRenderlayer, 6, True, True) vs.DoMenuTextByName('Copy',0) vs.DeleteObjs() vs.DoMenuTextByName('Paste As Picture',0) _hImage=vs.LNewObj() _iRenderFolder=_RenderFolder+ '\\' +_i+'.png' vs.ExportImageFile(_hImage,_iRenderFolder) vs.DeleteObjs() One problem i encountered is that when i set the render mode as "Final Quality Renderworks" (14) or "openGL" (11) it will produce an white square with "paste as picture". so whit this script I'm limited to using modes as "FinalHiddenLine"(6) Also my "vs.ExportImageFile" is not working at the moment. Can Anyone give some tip ore advise on this script or how the get an similar result using other functions. I also looked into using vs.DoMenuTextByName('Export Image File') but this wil give an dialog for the user and I'm trying to limit/eliminate all user interaction. See also my other topic on an small part of this script
  2. Hi VW, Is it possible to drag & drop images from desktop into a TEX folder or into VW program?? (not using as bitmap but as Renderworks textures) Thanks in advance
  3. Hi All, I have a VWX file that is north of one gig in size, mainly due to imported bitmaps of hand drafted scans. Does anyone know of a way that I can reduce the DPI / resolution / file size of these images in order to improve my file's responsiveness? Thanks, Nick
  4. Has anyone noticed; - when referencing an image into Vectorworks (either Design Layer or Sheets) and changing the 'Image Attributes' - 'Dimensions' from 100% to 50% to reduce the file size (note Raw Image size of Image B becomes 3MB from 12Mb). - then I go an export the PDF (attached) and there seems nothing wrong....at first! The problem / glitch happens when I close the Vectorworks file after saving and re-open the file (at another time) to find the images that were referenced in to have suddenly changed scale. One of the screenshots below shows a green bounding box on the Design Layer, and this indicates to me the images has gotten bigger. Twice as big. After a few testing, I noticed, what ever percentage I changed the Image Attribute to, it won't save the attribute I have set when I open the file. I have tried to lock the image and it would not work. I have many options I could think of, but somehow this feature of reference image only works if the 'Image Attribute-Dimensions' is untouched, which seems odd. The only reason I have to change the size is to reduce the image size, file size, PDF size when exporting to clients. I find it very odd that this is the mechanics for referenced image. Many Thanks for your time reading this topic. 0000 Image Referenced on Sheet.pdf
  5. Hi Everybody, I am using some bitmap images in my project model. These Images are the murals that we are using on the wall. When I create a sectional viewport on to sheets in hidden rendering , it does not show up but I can see them when I try to edit the sectional viewport within section in-place or in design layer. Is there a way to use these images (in whatever format) so it can be visible in sectional viewports. Thank you!

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...