Jump to content

ginger04

Member
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ginger04

  1. Hi! Is it possible to clip surfaces - one is made from polyline, the second one is a hybrid (landscape wall)?
  2. It could be very simple if only landscape wall bezier was based on NURBS curve, which doesn't have any problems after extruding and given texture - it looks properly in every render mode... so why walls are not made on this platform? It's probably a bug:(
  3. Hi! Of course, it did the job in the first time! Thank you for the advice! I was just wondering, if I choose a boundary object, not a path, because of a special shape I need ( for example the one in your image), can I simply leave it opened (without a border) at the end (left side of the image)? Does it have anything to do with the vertex and hide next edge mode or is there a better possibility? Thank you!
  4. That's great - really much appreciate, it's probably the fastest way to do that! The only problem remains with the vertex points -hiding points as you previously wrote don't work as we would like to (only last edge of polyline leaves it without the border).
  5. After creating a landscape wall bezier I added some texture and wanted to see it in a final quality renderworks - the wall is curved but the texture remains straight... in an openGL mode it looks better (except the curved distance where the texture is a little stretched) so what might be the problem this time? thanks!
  6. Thank you very much, it was very helpful. I wouldn't ask for this but there is not much in the quidebook (nothing about hiding edge, which is crucial:)
  7. The point was to achieve something like a pathway with the border + a boundary with the border (in one piece). I know I can do that by drawing a path with this 'entrance' from polyline but it will not be at acurate width and takes more time than using the hardscape tool. So how can I simply create an object looking like this on the picture but in one piece (or at least looking like it was one - without this border part which is seen after using opacity:) Thanks!
  8. Everything would be nearly good if only the border of the hardscape was joined by path and boundary. After 'add surface' command I obtained common filling inside (nearly) but it didn't combined these 2 objects so after giving some opacity you can see it's separate, why? what I'm doing wrong?
  9. Is it possible to import a plant as an .xfr file in landmark?
  10. Hi! I have a site model created from 3D polygons (existing contour lines) and I want to enlarge the site model by putting some points (3D locus) with known Z value (height; there are at different places on a plan. How these points can be taken into consideration while creating a site model?
  11. Hi! I have a site model created from 3D polygons (existing contour lines) and I want to enlarge the site model by putting some points (3D locus) with known Z value (height; there are at different places on a plan. How these points can be taken into consideration while creating a site model?
  12. Did I miss something or there are only few samples of 2D and 3D flowers and groundcovers in libraries in VW 2008? Does anyone know maybe a good place where I can download more examples or the only solution is to buy iSymbols and/or greenworks from xfrog (seems to have more than in VW)? I'm a little disapointed about the amount of plants, don't mentioning about varities... Any opinions?
  13. Thanks for the advice. Of course it worked out with the Create Image Prop - the desired effect was achieved. I just wonder why it didn't worked the same when importing an Image File? But it's ok now.
  14. Hi! Is it possible to add 3D plant on a picture (imported JPEG) and display in openGL ?
  15. Hi! Thank you for the advice but finally I solved the problem which occured to be different. I admit that I tried the reinstallation (from back-up of the disk image so the registry files had been cleaned) and of course I installed the program on C disk. These were only few things I tried (i.e. downloading windows update, new drivers, turned off Data Execution Prevention -DNS) and no result! Finally, I've tried installation on the other computer (with Windows XP Proffesional) and it was fine. I had Windows XP Home Edition and decided to change it. After that everything is great so I'm convinced that the problem is the Home Edition version (even after installing Service Pack 2 and auto patcher!).
  16. I've installed the program VectorWorks 2008 Landmark and everything was fine with the installation but when I want to start it there is only information saying: There is a problem with VW Application and it's gonna close (I have Windows XP 2000 operation system). Does anyone know what is the problem?

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...