Jump to content

ginger04

Member
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ginger04

  • Rank
    Apprentice

Personal Information

  • Location
    Kornik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello, when GDI+anti-aliasing is turned off I can render in fast, custom, final render mode but there is no textures only black color fill... when I turn GDI on and try to render in mode better than openGL (custom, final) the system crashes and turns off VW...What should I do?
  2. ginger04

    Crash at render higher then openGL - 2017

    I just created simpliest 3D object as sphere and rendering is not possible....!
  3. Hi, it's all about renderworks 2017 - everything in vectorworks 2017 works fine, even in open GL, but it losts totally (crashes) when try to render in mode from fast, custom, artistic to final.... I run it as administrator, nvidia drivers renewed (NVIDIA GeForce 540M), windows rebooted, antivirus shut down... strange is that image props are shown (filled) in openGL as black images... Any clues? tried also mess with settings of graphic card (didn't get correct solution)... Best Regards Ginger04
  4. ginger04

    SM and road NURBS...

    Struggled with my SM all the weekend, which is quite complicated now, I noticed few things: - the SM has some limit with pads, after exceeding it crushes (in my case, it happens when it loses the texture) - sometimes decreasing = deleting the number of gardes around pads (the blue line boundary) let my add more pads - on this level of complication adding even simple road nurb or landscpe wall as site modifier crushes the SM
  5. ginger04

    SM and road NURBS...

    I haven't had problems with stipple as yet. I find them very useful for good graphic representation with just few clicks:) Thank you guys for putting me on the right track with pads command. I don't find NURBS roads function useful anymore! And I don't understand the need for using it, cause it takes more time to create it and it doesn't give the proper effect, especially with slope and grades:( SITE MODIFIER tool turning to PADS and with given grade limit is really the best option ever, gives the control on what and how should be modified in the DTM model. I haven't tried this on intersections yet but I will let you know.
  6. ginger04

    Site Model and texture

    Hi again, does anyone know why after changing the DTM by NURBS roads I can not add texture to the Site Model object? When I cut off the roads (modifiers), texture shows... What am I missing? Thank you!
  7. ginger04

    SM and road NURBS...

    Hi, I have this (attach. 1 - 3D view) and I need this (att.2 - 2D plan view). Simply, I have a complex SM, where I've put few roads (from roadway NURBS tool, so the DTM was modified) but now I need to create curve junction between them. The problem is that both roads have pads, and of course any connection between them shows INTERSECTING PADS and SM crushes:( Any suggestions? Thanks!
  8. ginger04

    NURBS Surface and send to surface command

    Thank you! But in comparison to the mesh smoothing, drape surface and finally nurbs surface is best looking possible I think (smoothest surface). In that case I even prefer to add each plant individually, putting each Z coordinate for the plant (time consuming but looks natural to me). I just grouped all (five) of my site models. I've found out that it prevents from asking me every time I had put or modified each plant (it shows: choose site model). When you have plenty of plants it is very irritating. It is all because one site model wouldn't present the complicated terrain I needed ( a sample in attachment). Maybe next time I'll try your way of dealing with DTM - especially in large scale projects:) So, thank you very much!
  9. Hi, does anyone know how to send to surface plants on NURBS surface I had created (nurbs surface was made from polylines-->3D polys because of better representation)? Or is it only the site model that works with send to surface command?? Thanks in advance! Janusz
  10. ginger04

    VW 2008 and windows 7 64-bit

    Hi, I can confirm that VW 2008 SP3 works well on Windows 7 64-bit SP1 (there is some compatibility mode in this service pack for programs in 32-bit). But fortunately, it works!
  11. ginger04

    VW 2008 and windows 7 64-bit

    Thanks, I've already seen this but I thought there might be some kind of workaround... (which we are used to:) Whatever, if it works on windows 7 32-bit what is the point of having 8GB RAM when, as far as I know, it uses only 3,4GB, like win XP? Dissapointed! So many options in rendering that mostly there was a window showing "lack of memory" during my work. And if I want to change on more RAM it isn't possible??
  12. ginger04

    VW 2008 and windows 7 64-bit

    As in the subject: VW 2008 and windows 7 64-bit, will this work? Thanks in advance!
  13. ginger04

    Rendering - light and texture problem

    Thank you, Monadnoc! It really works well with this grouping image props! Now it looks so easy to do and the effect is as expected. But how did you work that out? I will never even think about this kind of workaround... but it's great - it works!
  14. ginger04

    Rendering - light and texture problem

    Now I see - probably this is the problem because I use the place plant tool and inside it the 3d image prop (even when the cross planes is off it shows the improper rendering). When I use just 3d image prop it is ok. It looks like a bug to my. Placing plants in 2D and then creating seperate 3d props in 3D plane is a huge waste of time:( Maybe in 2012 it is solved... Anyway, thanks for help!
  15. Hi! Could anyone help me with the plant texture and proper settings to receive and cast light in Final Quality Rendering? I use image prop for the plant texture composed with 2 images (second photo is used as mask for the first one - to seperate the good part). In the texture settings the function crossed planes is turned off and reflectivity is turned to none. The same problem is when I use a simple image prop with one photo and the mask is with transparent color background; everything is ok when vectorwork plant is used. Any ideas to make the texture rendering without shade line in the center would be much appreciated:) Janusz

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×