Jump to content

Tamsin Slatter

Vectorworks, Inc Employee
  • Content Count

    1,708
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tamsin Slatter

  1. Hmm - they should show then. Maybe low spec - try updating the graphics drivers? If it's an OpenGL view, you need to set Use Planar Attributes in the OpenGL options
  2. The appearance of the 3D model is down to the amount of source data that's available, but there is an option for VW to interpolate more points and display a smoother model. In addition, you can apply Mesh Smoothing in the Document Preferences, but this will impact your entire model - not just the terrain. The terrain modelling tools are really powerful!
  3. Which version of VW are you using?
  4. When you create the Viewport from a Renderworks Camera, you do get a prompt asking if you wish to link the camera to the viewport. If you choose not to, the camera remains in the Visualization palette. You can edit the camera by double-clicking the viewport and choosing Camera. I am not seeing the camera being lost when I duplicate the viewport though... I can duplicate a viewport and then edit the camera of each to show a different view.
  5. No problem! It's really cool eh?
  6. Tile fills are for 2011 onwards...but they can be used in all license types.
  7. You CAN use any 3D Polygon as a Site Modifier. All you have to do is put it in the class Site-DTM-Modifier. Same applies to 3D Loci, Nurbs curves and Nurbs surfaces.
  8. Just checked again - it's working fine on my machine. Did you get the file I sent back to you?
  9. I am not seeing the same thing. The palette will grey out, because it is a complex symbol containing objects that all derive their attributes from sub-classes. This is completely normal. But on your Planting layer, I click on a blank space on the drawing and check nothing is selected. In this state, your attributes palette was set to 0%. I changed it to 100% and placed a plant. All visible.
  10. I am not seeing the same problem in the Viewports as you, so I suspect you are just running out of memory on your laptop. Also, you have opacity set to 0%, so whenever you place plants or anything else, it disappears from the plan. Late nights, not enough sleep and a looming deadline is my diagnosis!
  11. They look to be mcd files, so unlikely to be newer than 2011, but I could be wrong!
  12. Sorry, you are quite right - I misread the signature and thought you were on 2011.
  13. Is your camera linked to a viewport? If so, right-click or double-click on the viewport and choose Edit Camera.
  14. Hi Pedro You need to change the Z value of your Loci to match the levels taken on site (in the Object Info palette). You can then use them as source data for a site model. However, I would recommend that you look at the Stake Object tool which you will find in the Site Planning toolset. It is a hybrid tool which will create your 3D Loci as well as creating a 2D plan view of the locus, with the height labelled. You can also use 3D Polygons representing the contours on the site, again setting their Z values in the Object Info palette. I am running a course on Site Modelling next week, but I guess the UK is too far for you to travel from Portugal! Good luck with the project.
  15. You'll also need to create a class for the texture that you want your texture bed to display. You need to specify this class in the properties of the texture bed. Have fun.
  16. Have you tried using Turned instead of Brushed within the Metallic reflectivity shader? An alternative is to use a stretched noise shader within the Color shader - increase the value of the Relative U% to something like 2000 and reduce the Relative V% to something like 10. This will stretch the pattern to a similar effect, but you do get a seam where the texture maps on the surface and I've been unable to get rid of this...
  17. That's so cool! As for faking it - it's all fake anyway!
  18. If you are placing lights inside the sphere, you could set them to not cast shadows, and then you would not need to cut holes - the light would just pass straight through. But the downside of this is of course that the light would not cast any shadows elsewhere. And even if there are lights inside the sphere, you will only see the beam, (with lit fog set), but not the light source itself, (unless you make my fake glow shader lights).
  19. You can fake this quite nicely by using the new Renderworks noise shaders... Create a sphere. Create a new Renderworks texture and use Noise as the basis for the colour shader, as well as the Bump. This will break your sphere into small, flat square surfaces instead of you having to model the individual mirror faces. For the Reflectivity shader, set it to Mirror. Apply the texture to the sphere. The problem then is getting the mirror to reflect light sources, as Renderworks doesn't do this (see Horst's response above). However, you can get round this by using small 3D polygons with a Glow Shader texture applied to it. But you will not see light rays leaving the mirror ball. Hope that helps!
  20. Hi Teresa Were your rectangles arrayed using Duplicate Along Path by any chance? I have had a small issue with this recently (which is in hand with NV I believe). If this is the case, try arraying your rectangles using Duplicate Array first and see if that makes any difference. If they were not created with Duplicate Along Path,I'll have to think again and come up with a better suggestion!
  21. For the Get Plant Data issue, try this: Go to Landmark>Plant Database Does it open correctly? Should fire up Filemaker Pro. If it does, go to File menu and choose Create Category Plant Lists. This will refresh the data that VW uses when you choose Get Plant Data. Just wondering if your data has somehow become corrupted.
  22. Make sure each of your plant definitions have something in the ID field. Of course it should not crash, but do give this a try.
  23. No problem. I've sent you the file with the lights showing their beams now. The symbol you are using in the dark light is one that seems to contain some geometry that obscures the beam. Editing the symbol and applying the Default Instrument Texture (which is set not to cast shadows) fixes the problem. Lit fog also doing its stuff.
  24. When you check Lit Fog, a Renderworks Background should be created in the Resource Browser. You can edit this resource to change the intensity of the fog. You might want to check the settings here. Otherwise, I'm happy to have a look at it. If you want to copy the offending light into a blank file and send it to me I'll take a look. tamsin@vectorworks-training.co.uk

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...