Jump to content

sarah_earney

Member
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sarah_earney

  • Rank
    Apprentice

Personal Information

  • Occupation
    Architect
  • Location
    London, UK
  1. sarah_earney

    'Plan rotation cannot be performed...

    Hmm, update to this, it only appears to be happening in one file...
  2. ... because the setting for changing 3D layer views has been turned off'. Apparently. This text is appearing in the red box bottom right of my drawing window when I try to rotate my view using either the rotating view tool or typing an angle in the box. I have no idea how I managed to turn this off, or even that you could turn it off, could some kind soul direct me to the place to turn it back on again?! VW was fine yesterday, rotating and all, but now it's not and I'm going to have to draw an elevation upside down til I can fix this! Thanks in advance. VW2010 SP4, 3.06GHz intel core 2 duo iMac running 10.6.7 (all updates up to date)
  3. So this is a bit of an odd one, we have someone here whose computer was running VW12.5 fine, then someone else used it and now when you go to draw a line using the line tool you can't see the line you're drawing... It feels like someone has hit a little known shortcut by mistake that makes the line you're drawing invisible...? I've been through the preferences to see if there are any obvious tick-boxes that would sort it out but can't see an obvious solution. Computer is a new 27"imac, running OS 10.6, with VW 12.5.
  4. sarah_earney

    class lineweights changing at random?

    This happened again in a different project file, this time with no dwgs imports whatsoever, a pure VW file, however, it was VW12.5 imported to VW21010, and my file template was made in 2010 and imported, so that narrows it down. When I have time I'll try remaking the file template... all those classes, all those colours...!
  5. sarah_earney

    random frustrating crashing

    Hi David, the machine has 2GB of RAM, the harddrive is 240GB, of which 120GB is used, and all 3 files reside on the server, we don't work with anything local. Thanks, Sarah
  6. sarah_earney

    random frustrating crashing

    Permissions repaired every month or so, ran it again yesterday and it was still misbehaving afterwards. Trash is empty. Only Mail is running in the background. I do open other stuff (Word, Acrobat Reader) but they don't just sit there open, I close them when I'm done and get back to drawing (and yes, properly application closed, not just the window of the document). Files were started fresh in VW2010, though the document template from which they were all created was originally a VW12.5 file. It only has classes and their colours/lineweights set up though, there is no geometry in the template. 3 files - habit. We try to have 1 way of setting up drawings whether it's a small house extension or a large leisure centre - plans, elevations and sections are all in separate files, referenced into each other so multiple people can work on a project at the same time.
  7. sarah_earney

    class lineweights changing at random?

    Hi, and thanks for your reply. It's not one of the imported classes that's going mad, it's one of my own, that I created, that isn't named even slightly close to any of the imported ones, and was in the file before the topo was imported. How can an imported dwg be affecting classes that don't exist in it?! And, this doesn't happen when I work on the imported dwg file in VW12.5...
  8. sarah_earney

    random frustrating crashing

    I'm beginning to feel like I'm hitting my head on a brick wall with this: VW keeps crashing, (naturally at the most inopportune moments) and I can't figure out why. I'm seriously considering sacrificing the twirly age and going back to VW12.5. Sometimes it happens when I've zoomed out of one area, and go to zoom into another, it pauses, then gives me the marble of doom, then crashes. At this point it never recovers from the marble of doom like some other programmes do. Sometimes when I think it might be about to do this I hit apple-S between the zooming out and the zooming in. Sometimes it happens when I switch from one drawing window to another (using apple+~). Sometimes it seems to be when VW is feeling overloaded (like I've asked it to move a line, then switch to eyedropper and pick up attributes from another line a bit too quick - when I say a bit too quick, VW12.5 could keep up, I'm not overly speedy). Sometimes it happens 5 times in 15 minutes, sometimes it'll go for a couple of hours without misbehaving. I've got a maximum of 3 files open at one time, these files are 997k, 1.6MB and 1.7MB file size, it's a small house extension so it's not like I'm drawing anything huge or complicated. These 3 files are referenced into each other with layer referencing and I'm enjoying being able to turn the whole page around. It doesn't only happen on this project. I can't find any particular discernible pattern, which means I can't work around it. It's driving me mad and causing me a lot of lost time. I have set autosave to save every 5 minutes, but I'm still having to restart the programme each time and wait for the error report to send. Is anyone else having this problem? At all?! Thanks. --- iMac intel, 10.5.8, VW2010 architect SP2
  9. sarah_earney

    class lineweights changing at random?

    Sorry, missed a bit; that's VW2010 architect, but I'm posting it on the standard forum too just in case...
  10. This has happened a few times now, so I've got past the 'I must have hit some weird shortcut key' stage to the 'why is VW trying to ruin my drawings?' stage. I have a new project set up entirely in VW2010, apart from the topographical survey import from DWG there's no importing at all from anything else, such as VW12.5. There are 3 files (plans, sections and elevations), they all reference each other (layer referencing though, not VP referencing). I find that at random a class (all of which have my own personal colours and lineweights assigned) changes to having an assigned lineweight of 1.63mm (not one I ever use, not one that's even in my list to choose from), and the line style is shown as 'pattern'. It's not set to this is any one of my 3 files, so it's not like it's in one and keeps pulling it through the the others when the references update, it just seems to change at random. Except I seem to detect that VW is having trouble at about the time when it does it (like refresh is taking longer, and generally tasks are taking longer to complete). Changing the class attributes back works, for a day or so until it decides to switch it again. Sometimes VW crashes whilst I'm trying to change the class attributes though, but then it's crashing a lot, so it may not be related, more of that on another post. Is anyone else finding this or am I actually going mad? Thanks. iMac, 10.5.8, VW2010 SP2
  11. sarah_earney

    Drawing Disappears When Zooming

    Sorry, should have added: VW 2010 architect SP2, on iMac intel, 10.5.8 files having this problem are created from scratch in 2010, no importing of anything at all, not even VW12 files.
  12. sarah_earney

    Drawing Disappears When Zooming

    Yes, I have this problem too and it's been driving me mad - the lines themselves disappear, but you can still snap to them, so you end up hoping you're snapping to the right line, or zooming out further til you can see it and still hoping you're snapping to the right line. I really like the highighting before you select it feature so I don't want to turn this off, Nemetschek, is there really no other way?!
  13. sarah_earney

    file save operation failed... followed swiftly by a crash

    This is only happening to one of our 3 machines that are running VW2010, regardless of who is working on it (the application of patience doesn't sole the problem). All of us work of the server all of the time so there is never any local saving of files, although trying that did seem to solve the problem. Well, I say solve the problem, it stopped VW crashing but we cannot work like this, all of us need access to all of the files all of the time, which is why they're on the server.
  14. sarah_earney

    file save operation failed... followed swiftly by a crash

    This is only happening to one of our 3 machines that are running VW2010, regardless of who is working on it (the application of patience doesn't sole the problem). All of us work of the server all of the time so there is never any local saving of files, although trying that did seem to solve the problem. Well, I say solve the problem, it stopped VW crashing but we cannot work like this, all of us need access to all of the files all of the time, which is why they're on the server.
  15. sarah_earney

    VW2010 export dwg questions

    Wes, this we will try, though given the people opening our files find opening pdfs difficult it may be beyond their capability to rename the file ending. Thanks, Sarah

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×