Jump to content

Simon Carus-Wilson

Member
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Simon Carus-Wilson

  1. Does anyone have a VL3500 Wash symbol that will not make my computer fall over. Thanks'
  2. So after editing the LL you reassign the LL to the lamp even though it already has the LL assigned to it and it works. I've never come across that but all is good now. Thanks' for the quick reply Kevin.
  3. Hello Kevin. Yes I have used the Assign Legend To Insts command. I did delete the LL from the lamp and then reassign the LL, same result. Would you like me to send you the file so you can interrogate it ?
  4. Hello All. Having made a new LL I am unable to edit it. I go back in to the LL manager make the changes, exit, hit refresh Labels or refresh instruments with instrument selected and am not getting the desired effect. Heres what I am getting. Field moves once very slightly and then does not move again. I seem to be able to turn field vertical. I have tried deleting and recreating a new LL. If I open up a new file and use the same instrument and create a new LL it works fine. If I copy the Layer and paste it into a new file everything works fine. I would be happy to copy everything over but I'm having issues with getting all the layers to line up as well as scale issues. Are there any preference files hidden away somewhere ? Or if anyone could give me some pointers on copying everything over into a new file I would be most grateful. This Drawing was created in 2010 and Exported to 2008. Thanks' all.
  5. Hello Kitty. Here is a drawing of a Climbing Cube. I think I attached the file, if not I will gladly email it to you. Simon
  6. Is there any way in 2008 of just having a line with no arrow, this was an option in 12 and is useful on busy plots.
  7. Smatticus. Before you Export out of LW select the External ID & Symbol Field (Worksheet/Columns) this will show you which Symbol each Fixture is using, if there is no Symbol Info there then when you import back into VW those Fixtures will be displayed as Boxes. The Symbol Info seems to disappear going from VW to LW I have had this happen several times having Imported/Exported a File many times between LW & VW, for that reason I always have the External ID & Symbol Field displayed on my Worksheet so that I can keep an eye on things.
  8. Having lost the ability to use the Load Setting I now have to rely on the Autolink Function. If you go into LW Setup/Names and change the Long Name to match the VW equivalent ie. User Field 1 instead of Text 1 everything matches up, almost.the only thing that does not match seems to be [Accessories] Alt-Circ I do however agree that this is a very long winded process
  9. Kevin or Katie. Has there been any progress with this Bug http://techboard.nemetschek.net/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Board=6&Number=83636&Searchpage=1&Main=18345&Words=&topic=0&Search=true#Post83636
  10. Sorry Rick but I always have that selected anyway. Strange how John has had this problem since 12.5 (some months ago) My issue has only been since 12.5.2 If you want to send me your Import/Export Mapping files please do and I will give those a go.
  11. I just recieved an email from John regarding this issue and this is what he had to say. "As I recall, I filed it as a bug report with NNA some months ago. Version 12.5 won't open saved mapping files for me, either. I don't know whether the problem is in the saving or in the opening. Perhaps if someone else has a mapping file they're successful with, they could share it with you"
  12. I did go through your documentation and compared it with my own Routines, everything matches up, and, as we know I can maneuver the Data I just cannot Store the Mapping File so that I can Load it again. I wish I had seen your Documentation about 2 x years ago when I was trying to figure that all out, very nicely done !. As a side note (and I realise this is getting a little boring); I can Load a Saved Export Mapping file to Export out of SL, however, as soon as I try to Load an Import Mapping file and I get the Error Message I then am unable to Load an Export Mapping file without getting the Same Error Message, it seems that once that Error message appears everything goes Pear Shaped. Anyway, Kevin or Katie if you have any ideas I would appreciate it.
  13. Yes TextEdit will open the file, however, "Vectorworks Text Document" I believe refers to the File Type (Kind in the Finder). Out of interest Rick are you running LW 4.1.7
  14. They are ".txt" files and under Kind in the Finder they are listed as a "Vectorworks Text Document"
  15. So I Started from scratch, made a simple drawing with 6 lamps with various bits of data in all the categories that I wished to Export. I then Export from SL and Save the Mapping File. I Import into LW and Save the New Automated Action Make a few changes and Export and Save the New Automated Action I now go back to SL, Browse to the file I want to Import, AutoLink and then do a little rearranging, Save the Mapping file , I then Import. Everything works fine. If I try to Import the same file and Load the same Import Mapping File that I just created I get the error message. For some reason SL does not recognize the Mapping file that I have just Saved as a "Valid settings file". I have just reinstalled 12.5.2 with the same result.
  16. I have upgraded recently which is where I believe the problem stems from, I have redone my mapping files but I still get the same Error message. I have tried this with Plots and LW files from a month or so ago which worked fine and now do not.
  17. I have used this function successfully for the last couple of years moving data back and forth between LW & SL until this morning. I seem to be able to Export from SL using a Saved Export Mapping. The problem seems to be with the Import, when I try to Load the saved Import Mapping I get the Error Message "File does not appear to be a valid settings file". I have tried to Resave new Mapping Files but with the same result. Possibly something in 12.5.2 ?
  18. Sorry Mark. Try this one. http://techboard.nemetschek.net/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Board=6&Number=6057&Searchpage=1&Main=1548&Words=&topic=0&Search=true#Post6057
  19. Mark. I would go with the manufacturers, however, you will need to convert the Imported Truss Corner into a 2d/3d Symbol otherwise things start disapearing. I went through this with kevin a while back, I believe this is the Thread http://techboard.nemetschek.net/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=62641&an=&page=0&vc=1 All the best. Simon
  20. Thanks Jeff. I did get that far, however, when I try to make it into a Symbol that can be put in the Resource Browser for later use, If I then insert the symbol I made I can only make it into a single circuit instrument, this is not a big deal just annoying as I am sure there is way of doing this, I just can't figure it out. Simon
  21. Hello All. I am trying to create a Symbol for an 8 Light Molefay which has the following. A. 2 x circuits (MultiCircuit) B. Moves all at the same time. The closest I have got is to put 2 x ETC Source Four PAR strips of four side by side, however, I seem to be failing miserably with trying to make this into a symbol which can then be inserted (as an instrument) into a plot as it loses all of it's MultiCircuit functionality. Thanks for your help. Simon Mac VW 12.5

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...