Jump to content

ThinAirDesigns

Member
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ThinAirDesigns

  • Rank
    Apprentice

Personal Information

  • Location
    Mountain View, CA
  1. Thanks bcd and willofmain. I tried both approaches and the 'convert to lines' worked the best. Super. Appreciate it. JB
  2. I'm not a new Vworks user (been using Architect for sometime), but I'm doing something that I've never tried to do before and can't seem to find what I need in documentation. I'm sure it's simple -- just can't get started. I have several 3D objects that I need to have machined and I'm having a compatibility issue with the machine shop. They are asking me for 2D .dxf files of each face. I can create a dimensioned "2D" view, but it's still just a 2D view of a 3D object. After dimensioning say a side view of the object, how can I export that view as a true 2D .dxf file? I feel stupid -- hopefully not contagious. Thanks JB
  3. Thanks Mar, exactly what I needed. It's a shame that the help system isn't very much help in such areas. Again thanks. JB
  4. I'm trying to take some screen shots and I can't seem to find the check box to hide the thin white working plane grid. I searched the forum but can't find it here either. Suggestions? TIA JB
  5. Thanks to all who had suggestion -- a clean reinstall of 2011 did the trick. JB
  6. That is correct michaelk -- never tried until now and no such rendering from the first try. Yes -- did a simple extrude in a new file with same results. I suspected the same as far as the install but wanted to check and see if there was some check box or the like that I was missing before I go through that. Thanks JB
  7. Thanks Tamsin. Excellent document but as you suspected, nothing related to my problem. JB
  8. No progress bar as is typical for rendering. Progress bar works fine in other modes such as 'polygon'. Thanks JB
  9. I wondered as well, so I went to "Help - About Renderworks ... " and it says "Licensed Products: Designer, Renderworks". JB
  10. Hi folks -- I recently upgraded from 2008 to 2011 and am finally getting around to using it. Odd rendering behavior: Wireframe, openGL, and several others work as expected, but Fast, Final and Custom Renderworks don't work *at all* ... all objects disappear. Something changed from 2008 to 2011 that I need to do different? Any ideas? Thanks in advance. JB
  11. Ok, I installed the VW2008 on my laptop and tested the above with the same results. This rules out anything unique to my computer. Would appreciate someone taking a moment to try in on their machine (will take less than a minute with a clean document) so I know whether to report a bug or a dummy (me). Thanks JB
  12. Hi. I've used VW 11 fairly extensively, and have just purchased VW 2008. I'm just starting my first project and am experiencing strange working plane(WP) behavior. I've distilled it down to it's simplest form for this question. (clean computer restart) Create a new blank VW document. Zoom to a level where entire ground plane(GP) grid is nicely in view. Select "View > Rotate Working Plane ..." Rotation Angle = 90 Rotation Axis = "X" All's good so far, the GP grid now shows a pink line across it, left to right, representing the knife edge view of the WP. Using the flyover tool, any rotations show expected 90d relationship between GP and WP. Select "Top" view from Standard Views menu. GP appears as expected, but it is now overlayed with the pink WP grid *laying flat on top of it*. In other words, where there was once a flat GP and a knife edge WP, now GP and WP appear in the same plane. Using the flyover tool, rotate the view in any direction (do not lift mouse button yet), and GP and WP are laying flat on the same plane. As soon as the mouse button is lifted, the WP snaps into it's appropriate position. Select "Top" (or "Bottom) View and once again the WP again returns to the GP plane. All other Standard Views exhibit normal expected behavior (that is, the WP is always at 90d to GP). It's really confusing (and a viewing pain) to see the WP appear 'fraudulently' until the flyover tool is used and released. Any suggestions? -- or in other words, what am I doing wrong? Thanks JB
  13. Be careful what you wish for... I am a VW Dongle user. I am also a user of another significant software product with security through machine key -- send the company a software provided machine key and an unlock key is provided in return. I am a single user but have gone through 2 computer upgrades, one HD failure and replacement, one motherboard failure and replacement and a couple virus/spyware attacks that required a full and clean OS reinstall. Each of these times a new unlock key has been needed. The company got a bit sniffy about providing me with additional unlock codes in a timely manner(probably thinking I was spreading the program around) and I finally got my fill of dealing with them. I found a code generating crack on the internet and now if I have a problem I can fix the whole problem myself. It sucks to have to go around their security just to be able to use my program in a legal manner. In comparison, I have been so happy with my Dongle...can take it with me for my laptop or whatever else I want to do. There is no perfect answer. JB [ 03-14-2005, 10:48 PM: Message edited by: ThinAirDesigns ]

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...