Jump to content

DaxinWu

Member
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DaxinWu

  1. I'd like to point out one other thing for discussion on this thread.

     

    Once the stake objects are created in design layers, the scale of stake objects does not respond to any scale value change of the design layer.

     

    Further, stake objects does not respond to the scale of related sheet layer viewports. Our team consider this as inconsistent object behaviour compare to other objects in VW.

     

    P.S. Big thank you to everyone whose sharing their knowledge on this thread!😁

  2. 14 hours ago, Art V said:

    This is why I always put stakes with coordinates on design layers with the same scale etc. as the layer with the objects to be annotated so that I can be sure it stays correct.

     

    In theory annotations should be put in the viewport, but frankly that can be a quite tedious experience if you need the same annotation in multiple viewports with different scales etc. so most of the time I put the annotations on a design layer.

     

    On 10/30/2021 at 11:46 AM, Benson Shaw said:

    This is not solution, but rather offers confirmation of the problem and keeps this thread alive:

     

    I experimented and found that a stake in VP annotation shows xy value relative to center of the VP rather than referencing the design layer context.  Switching to the various modes (site modifier, send to surface, etc ) and the variouse display options (lat/long, xy, etc) does not force reference to Design Layer.  Also false result if stake is set to report site model z value. 
     

    Question to the masters: Is stake intended for use in SLVP annotation space? What are methods cause stakes in annotation space to report correct design layer data?

     

    -B

    Thank you guys for contributing to this thread!

     

    Currently, our team is doing the same thing. Put stakes in the design layers. But I wonder why this problem occurs: the coordinates values only differs by 50~100-ish, not a huge difference.

  3. Hi, 

     

    I'm using stake tool as coordinates label for my drawing. However, the stake placed in viewport annotations (underlined in yellow) shows different values from the stake in design layer (underlined in red) for the same insertion point. The scales of stakes are different as well. Could someone point out what's the possible causes of this issue? Thanks in advance!

     

    My software is Vectorworks Designer 2021 on Windows 10.

    VW coordinates.png

×
×
  • Create New...