Jump to content

Julian78

Member
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Julian78

  1. Answer found 🙂 if that happens to you it is because the Interactive Appearance settings is set to the wrong background color in the floating data bar.
  2. Does anyone know what the data bar is blank when I use the tape measure? I never had this issue before but no data is displaying (!) Thoughts?
  3. @shorter Thanks Steven I will send you my CV. I just qualified but if you know someone that would be great.
  4. Hello, Does anyone know where to find UK/London companies that recruit interior designers with VW skills? I just qualified as an interior designer and looking for work but I see that 95% of jobs (if not more) advertised on job boards etc come with AutoCad skills. I am looking for interior designer roles with VW skills so it seems I need to laser target specific companies that use the software. Any idea?
  5. Can someone remind me of the quick command to make a hole in a wall in 3D instead of using Subtract Solids. I have the answer for anyone who needs to know. Ensure the AUTOMATIC PLANE is on. Push/pull and use hold down ALT, click enter. Thanks,
  6. @Boh Thank you for this. Much appreciated. I will have a good read about it.
  7. A big thank @CipesDesign you have saved my life! Very clearly explained and now I finally understand! Thanks again for this and very grateful for your help.
  8. Thank you. I could not find any video for class that explains class textures. There are a few videos for class but they only mention solid fills which I understand. I can use class with solid fills and can render without any problem a 3D drawing with textures but struggle setting the class to a texture. I wanted to be able to class (say a door/wall ) with a particular "texture" instead of doing this manually for every door/ wall for ex. Do you have a link by any chance that would explain the process? @CipesDesign
  9. HI, I can't seem to apply a class (image) to a wall. I have no issue applying a solid colour but for some reason If I need to apply an image this does not work and defaults back to a colour. The wall is classed but I have no idea where the yellow comes from. I can render a wall with whatever image but when I apply class texture this does not work, even though the class is set (as it works with any color fills but not image fills). Photo attached. Anyone has any idea as this must be a simple thing which I did not grasp! Thank you,
  10. Julian78

    3D RENDERING

    Thanks both! let me look into this @Pat Stanford and @Sebastiaan
  11. Julian78

    3D RENDERING

    Hi guys, I am trying to render in 3D using open GL but it seems I can only use the solid colour in the attribute palette but unable to choose an image. It does seem to upload when i choose one from the library in the resource manager. My layer option is set to show/snap/modify others and I use only one design layer so surely I must do something wrong? I can render the wall in solid colours but as you see the bricks don't show if I choose the image - Same for the roof! Can someone advise? I am sure it must be something simple which I have not figured out. Thank you
  12. @Nikolay Zhelyazkov Thank you very much. The tool does pick up on all the lines! Very accurate, although the lines are serrated but nevertheless this is a big help. Thank you. Is this a tool that is being developed by VW Inc? Again, much appreciate this, I was trying to trace over a new design layer and this is so time-consuming.
  13. @Nikolay Zhelyazkov I am using 2019 SP6 (Build 522773). I thought I had the latest though.. do you think that's why
  14. @Nikolay Zhelyazkov Thank you can you please explain how you did it? I cannot open the file - see screenshot sadly! Do you convert that pdf to become a bitmap object? If I upload the bitmap image of the pdf file it won't work.
  15. @Nikolay Zhelyazkov Sure thank you so much! This is the bitmap file which once I upload to VW I would need to resize to 1:50.but I can't upload it on here so let me send you the pdf (but this is not a vector pdf) instead - I need to redraw only the outlined red area. Maybe I am doing something wrong? plan.pdf
  16. I have then selected modify --> Trace Bitmap ( using the bitmap file as above) --> The pop up box is set to 4 and medium. And then it seems the computer starts struggling (or worse crashes) and I get these crazy lines all over with no snap points. Does anyone know why? Or is there any alternative to get those snap points to I can trace over some of the plan? Hope someone can help! Thanks
  17. @unearthed I think I have managed! I simply converted my pdf to a bitmap file and then rescaled to size. Let's see how I get on now (this is my first time doing this). Thanks though.
  18. Hi guys, I am trying to trace over this plan using bitmap (this is actually my first time doing this) I need to red-draw the plan at scale 1:50 which is now to scale. I have uploaded the PDF and re-scaled to size. So far so good. Now I tried to go to Modify --> Trace Bitmap and this pop up comes up "A Bitmap object must be selected". Can you please help why I am doing wrong? Thank you for your help.
  19. Thanks @Phil hunt I have figured it out now - once i select ISO A2, the layer becomes 29.7m x 21m which should fit now! Thanks again!
  20. Hi guys, I am a little stuck here as I am trying to draw a plan which is roughly over 20000mm in width and it won't fit on my VW sheet (see screenshot). I already have that plan at a scale of 1:100 on a large printed paper which I need to re-draw at a scale of 1:50 and then should be be printed out on a A2 sheet. Can you please advise? The size of the plan does not seem to fit as the width is only 4850mm (?) Thanks in advance for your help.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...