Jump to content

Sally yang

Member
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sally yang

  1. Hi sorry for the late reply...somehow I thought I have replied this but it seems it didn't go through. Yeah it's still available as the last one who has asked was really far away and my email couldn't get through....if you are still interested let me know cheers
  2. Hi, I am very new to 3D. I noticed after I extrude 2D shape to 3D form, my 2D hatch will disappear. In top/plan view, everything have 3D form will just be wireframe. In top view , everthing shows the material I have attached in 3D. The hatch I allocate in 2D shapes are not there anymore. So currently for each design, I have a 2D file with 2d hatach pattern, and a 3D file with materials I have allocated in render. I wonder if there is a way to keep the 2D hatch in the 3D file, so I don't need to switch between two files when there are revisions. I have attached a top/plan view of the 3D file, where everything shows in wireframe...the 2D decking hatch is gone after I extruded the 2D shape.
  3. Hi, my workplace recently updated vectorworks from 2019 -2020. Everything works perfectly except of inserting plant figure: I click the Plant Tool and click the place I want the plants to be, after I finished, the plan/plant group not showing up at the place. Instead, it went to a point that really far from the drawing. No matter which plant I try, it always shows at that point. Any ideas what I can do to fix? Thanks!
  4. Hi if anyone interested to vectorworks (landmark) 2014, please contact me. One user, CD included. purchased through OzCAD.
  5. @ericjhberg Thank you !. Yeah, that's going to be a big headache then..as a planting design focused office we are so excited to see this database being used in projects. We have been trying to add maintenance notes for some common plants we use in design, and hoping when we accumulate enough data one day the planting schedule we can pull out a column for maintenance notes. But if we cannot editing the plant database at the same time it simply means the efficiency of adding the notes will be decreased. Hopefully newer versions can be improved! In saying that, do you know can I copy my database to another station? Because my plant database have a lot more notes than the other one. If can, at least both work station can have similar plant database to work with...
  6. Yes, I mean we didn't do it at the same time. One person right click the figure, edit style, then get plant data, then the plant database can be accessible. Then if this person leave the plantdata base open, the second person try to do the same thing then the error message will come out. Does that mean the first person who opened the planting database needs to close it first?
  7. This is under the vectorworks plant database folder. In the scenario when the second person trying to open the Vectorworks Plants.exe is not there (sorry I got the name wrong in my last thread)
  8. @bgoff The only difference I spot is, if the second person try to open (while the first one has opened the database), the file Plant Database.exe is missing under the Vectorworks Plant folder...The picture I have attached showed the office setting
  9. Thanks Bgoff, yes it's been working for a while (about three months) for other files. We share customised planting schedule, hardscape schedule and hatch. Also we have exported some commone plant symbols shared between two stations. We just didn't figure out how to share plant database until this week. What do you think could be the problem?
  10. Hi All, I recently set up the plantdatabase in our workgroup folder for our small office (two workstation). I clicked Landmark-Choose database place and located the workgroup folder. The problem now is, our two workstation cannot open the plantdatabase at the same time... If one opens, the second one will meet an error message. I have attached an image. Is this normal? Or did we do something wrong?
  11. @Boh Thank you! That worked out! Yes I am on 2019, looks like I have to make sure in leader attributes the line needs to be solid. I thought the class attributes overwrites.
  12. Thank you! That worked out! Yes I am on 2019, looks like I have to make sure in leader attributes the line needs to be solid. I thought the class attributes overwrites.
  13. Hi all, I'm having a problem with my callout tool...It's first time I met this problem and I haven't figure out what's happened. Let me know if you have any advice. Basically every time I do callout, the leaderline is incomplete...the first segment with the arrow is not there. There's only one line coming out from the text box. I tried to change the setting , switched off the file the reopen, or even copy other callout box from other files but none of them worked out. It must be some sort of setting problem. I have attached two images. Any ideas ?
  14. I just figure out this issue...I 'll put the answer here hopefully it's helpful for others : To fill out an area with paving in specific size, the best way is to create your own through hardscape joint pattern setting, instead of trying to adjust pre-made hatch pattern in the library. I found the following page is really helpful. Now I can hatch area with customised pavers. http://app-help.vectorworks.net/2017/eng/VW2017_Guide/SiteModel2/Setting_Hardscape_Pattern_Options.htm A great program.
  15. Hi all, I have created a lighting schedule for landscape lighting design. I'm using Vectorworks Landmark. I would like to add a column in the schedule so I can type in products specs. It can be quite different in each project so I prefer to leave a column in my pre-made schedule instead of filling in prescribed specs. However, I found the column is automatically linked to data and I cannot type in anything ... Are there anyway to remove that sort of link just for that column? I noticed the little triangle at the start of the column controls the setting but I haven't figure out where to remove this type of link. Anyone had experience?
  16. @Boh Thank you! I just checked that's the problem indeed! I didn't expect the imported figure is on a new class created on its own and default as not visible...
  17. Hi all, I have downloaded some 2D plant elevation figures (dwg format), and I make individual one as symbol and exported. I want to use them in my elevation drawing. However, even though all the figures are showing properly in resource management, when I place them in my elevation drawing there's nothing showing. I had similar problem with symbols that I created and exported. Are there any way to solve this problem? I have attached an image to show what's like in resource management. The blue dot show where I import the tree figure (but nothing shows up...) Also, I can only find 2D plants elevation in photorealistic or artistic version. I would like to see if there are some 2D geometric based plant figures that ready to use. Any advice would be helpful! Thanks
  18. Hi everyone, I'm currently trying to hatch with paving pattern. I'm having trouble to understand how does the following window works exactly... Say if I want to use this paving pattern but the size of the paver is 900mm x 400mm, how can I achieve this? The default is 1000mm x 500mm. I was trying to adjust the 'I' and 'J' but couldn't figure out...
  19. @Tony Kostreski Thank you! That's very helpful! Good to know the plants can be rotated!
  20. Hi everyone, I'm currently doing planting design and found the figure showing different direction. I've attached a screenview. It only started this morning. The same figure was normal yesterday. Could anyone explain what happened and how to fix? Thank you!
  21. Hi David, I am having the same issue here. All the hatch associated with the hardscape disappear in 3D viewports after make the hardscape into 3D. Have you find out how to resolve this problem?
  22. Hi everyone, I'm rather new to the 3D modelling of Vectorworks. Currently, I have a problem with the 3D setting of the Hardscape. I understand if I just draw a surface, I can extrude and creating 3D , and selecting texture through the object info palette. However, if choose to make the surface as hardscape, it seems I can only do the hatch in the plan view. I did set the hardsurface as a 'slab' with thickness. But in 3D viewport it's just a white solid. Is it possible to show the hatch I applied in plan view in 3D view? It helps for design at concept stage otherwise all the 3D slabs I have to adjust in the object infor-render part. For example, the decking hatch in plan view and the 3D view. Currently the deck is hardscape.
  23. @Tony Kostreski Thank you! That works! I guess now I should go back to the resource management to make sure all the categories are there
  24. Hi Everyone, I'm having a bit trouble with my planting list. I have selected a prescribed worksheet (plant list) to show my planting schedule. The pre-made one list plants based on its' category. But some category is missing so my planting is not listed in the schedule. How can I add the category into the worksheet and make sure all the plants are counted? Thank you! As the following showed, there is no category of succulent and orchid so currently, I changed the agave as a shrub to make it be included in the schedule but I don't want to change the orchid section as shrubs... I have tried to insert rows but I don't know how to link the row with the actual plant... If anyone could help that would be great!

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...