Jump to content

Viper x

Member
  • Content Count

    351
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

-1 Poor

About Viper x

  • Rank
    Journeyman

Personal Information

  • Occupation
    Landscape designer
  • Hobbies
    My family , skiing, diving, squash and golf.
  • Location
    Australia
  1. The standard title block has a very small allowance for text in the project title fields, one word really how do you expand the amount of letters allowed ? If one enters two words it wraps below ? thanks
  2. Hi There, All I get is the insertion point not the symbol It works in a blank new drawing but not the existing what have I done wrong ? It seems the symbol is only visible in design layers ? thanks
  3. 2010 I want to scroll through the full plant list and pick out ones I like/use a lot then save this as a named list which I can then access in VW I can see you can mark individual plants as a favourite and you can then sort for favourites then how does one name this sorted set and save it please. thanks
  4. I import the PDF > I select all > I hit "Trace as a bitmap" > and a box comes up saying you must select image first. ?? The pdf is highlighted when I select it so why is it saying "I must select image first" ?? Thanks
  5. OK thanks for the replys. I am new to this so..................... I can get the drawing scanned as a pdf and then e-mailed. I can import the pdf into a new file Fine so far. I need to use this architectual pdf "base" plan as a base for a landscape drawing. What is the best method. I am guessing I should save the pdf base as one layer and then create my landscape works on another layer. yes ? Also : 1. I am assuming VW cant convert the pdf to a dwg ? 2. I cannot manipulate the pdf in any way can I, ie remove certain line work etc ? Thanks in advance
  6. It looks hand drawn unfortunately, bugger.
  7. Ozzie, a print shop will scan the paper drawing and convert it to a DWG and e-mail it to me for less than $10 ?
  8. Never tried this. I have an A2 site plan I need to turn into a VW CAD drawing, how can I do this ? Also I only have an A4 scanner Thanks
  9. Not hatched unfortunately and not on their own class, bugger.
  10. It is a pain in the next tracing I can tell you, ESPECIALLY WHEN YOU GET REVISIONS !!!!
  11. Thanks for the reply. I am trying that but the entire site outline ( which is a poly as well is being filled instead of the section of curved path. I have the path as the entire screen space as well.
  12. I need to trace over lots of curved pathways drawn by others to make closed polygons which I can then colour fill. I have beed trying combinations snapping which works well when I trace over buildinmg outlines that are square but curved lines are very hard to do. I have resorted to using no snapping and slowly clicking along the line by hand. Very slow indeed. Thanks
  13. Thanks for the replys, amazingly I sorted it !
  14. VW 11.5 Is there a simple fill I can use to colour plant symbols, something kind of soft / water colour effect. Thanks
  15. Hard to explain this.............. But I am filling decking on a plan with coloured polygons. Most are fine and the coloured poly goes over the existing hatched detail on the drawing. Trouble is about 6 sections of deck seem to have been created in a different way than the rest and when I make the poly and then fill it, it dissapears behind the hatch and I cannot move it forward or the hatch back, no matter what I do the coloured poly is hidden behind the hatch block. I can put these hatched blocks into a new class and turn them off and the coloured polys show up fine but they look different to nunerous other sections of the drawings as they have both the black line work of the original hatch combined with the new coloured poly, quite different. The sections that dont work are in a different class than the ones that work, even when I put them in the same class it does not fix the problem ? Any ideas please ? Both types are created as symbols the ones that work are just black crossed lines whereas the ones that I am having problems with seem to be have with fill in them. Found the problem the troubled symbols were created with white fill in Them !!!! I edited the symbol and removed the fill. Thanks

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×