Jump to content

BJRobinson

Member
  • Posts

    122
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BJRobinson

  1. I have a problem that I cannot find a fix for. The tag section is greyed out I have read this as a fix However, I cannot see how to edit it in a way that fixes it and cannot find how to change it to unstyled. Thanks in advance for your help 🙂
  2. Thanks. I did not know about the spacing of the top 2 tags. This will also help a lot.
  3. Thanks Nico. Not what I wanted to hear. Cheers
  4. Hi again. I am struggling with aligning my plant tags automatically. I have a plan that has over 30 species of plants set out in a cottage garden style. I have always had trouble aligning the plant tags as they almost always crossover and are spaced apart at a spacing that I don't want. So I am always tweaking them or just giving up and doing it manually. What am I missing? The current plan: First try at aligning is I am drawing my alignment line where the pink line is every time. This is the result. Nowhere near the line I drew. All bunched up and crossing lines. Second attempt: No better. This was a bit better. But still crossed lines and no where near where I drew my line. I could keep going with configurations, but a similar outcome. THANKS IN ADVANCE.
  5. Please ignore. For some reason it started to work after shutting the computer down.
  6. Thanks Tom. No, the Jpegs are plant parts, such as leaves.
  7. Thanks Tom W. Do you know a good source for image props of plants? Thanks in advance.
  8. Thanks Guys. I got them from CGTrader. I forgot to check the image types. There are some that are the right file type. They are 3D objects. Are they correct for what i want them for? I want to start getting a bigger variety of images for the 3D component for the plant symbols.
  9. Hi All. I have recently bought these and cannot work out how to get them into VW. Can someone please point me to where I can get step by step instructions on importing plant images I have purchased and how to make them the 3D image for a plant. Thanks heaps. I seem to spend more time stuffing around with stuff like this than actually doing designs!!
  10. Nah, Sorry, I use a PC. Thanks anyway.
  11. Thanks everyone for your help. I don't have the software to do this. I will just have to not use these images in the future.
  12. Here is a file that has to plants copied and pasted as above plus I copied some of the design to it and they have come out with a halo. Here it is. https://www.dropbox.com/s/72tkfdq6whzvocl/Untitled 1.vwx?dl=0 Any help will be appreciated.
  13. Thanks Everyone. I tried unselecting the thing in advanced properties. No luck. I then copied the plants to a blank project and created a viewport so I could post it here. What do you know. No Halo!! So what is different between the 2 I wonder.
  14. Thanks, But don't have any of those. They are plant symbols in the VW Library, so I would have thought they wouldn't need any modifying.
  15. Hi all. Can someone tell me how to get rid of the white halo that appears around some of the plants in my plans?
  16. Hi All. I recently upgraded my computer to the following and now rendering is taking only a few minutes compared to hours. What a great investment it has been. I have no idea what it all is. I just gave them the specs for VW2023 and they put in what is required. I'm still on 2022. It is now a joy to watch it tick over as I wait for the final result.
  17. Hi All. Is there a way of making a picture you have taken from a site as the background render?
  18. Hi All. Can anyone enlighten me on this warning please? It happens when I go to do a final render.
  19. Sounds like this is the way to go Jeff. So where do look for how to make a database and how to use it with VW.
  20. Thanks for the replies. Yes it is the rendering that was taking place while publishing. The image file idea sounds fantastic. I'll do some research into this option.
  21. It only happens when I use Renderworks Style Realistic Exterior Final. I had to cancel the rendering after 6hrs. I went out and came back to it still rendering. Every other rendering option only take about 2 minutes to render. So not worth using the 'Final' option
  22. Thanks Jeff. I didn't think so. I'll have to try find out what is going wrong.
  23. Hi. I am newish to doing 3D in VW. I am finding that to publish a design is taking may hours! I am publishing one now that has been going for 3.5hrs. It has 4 x 3D viewports set at 150DPI and the rest is just your normal 2D plans and text. I this normal?
  24. Hey All. Has this been fixed? Is there a way of auto numbering sheet layer numbers?? Like selecting the Sheet Number column and auto numbering the numbers without changing the order.
  25. Thanks Scott. I think I understand what you are doing. Do you keep the spreadsheet as your catalogue? Or do you import it to a VW catalogue once created? I will have to research how to import the spreadsheet to VW plant styles.
×
×
  • Create New...