Jump to content

Endre Torkildsen

Member
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Endre Torkildsen

  1. Hi,


    Im not sure if I am the only one that have this problem but the following is happening.

    I have a lot of marionette plugin symbols drawn in different files.

     

    If I try to copy a plugin-symbol from the file that I build the plugin in, to a new file the symbol disappears as soon as i try to do some changes to the the symbol.
    This also happens if I rotate the symbol from top/plan 2D. It seems that some of the nodes looses its connections when i do the copy/paste operation..


    I have made a screenshot trying to show the problem.. Its kinda confusing because i have spent a-lot of time on some of these plugin-symbols..


    My version is 2021 SP3.1 (build588748), running from a Macbook pro M1.

    • Like 1
  2. Hi, 

    I have made a few more truss parts that Milos have in their "standard" stock, also some pickup symbols that I use a-lot.
    Who will be the right person to talk to, to have this added to the service-select library? (I guess that there is not only me that wants this symbols). 

    Attached are some screenshots of the parts.

    Screenshot 2021-03-24 at 20.17.48.png

    Screenshot 2021-03-24 at 20.16.55.png

    Screenshot 2021-03-24 at 20.16.16.png

    • Like 1
    • Love 1
  3. @JustinVH 

    I love the improvements that 2021 has!
    Would it be possible to have a sling-symbol for a 290x390mm truss also? it is for Litec RF40. 
     

    We have spesial slings for keeping the rigging as "tight" as possible, is there a "easy" way to add your own?
    Tried to duplicate a symbol in the library file and adjust that, but it didn't work..

     

    • Like 1
  4. On 4/12/2016 at 3:50 PM, Sam Jones said:

    Select the menu command

    Spotlight / Hoists / Set Hoist Number and Dimension Display...

    In the resulting dialog, enter the font size.

    Wow Thannk you Sam! have been strugeling with this for soo long!

  5. Hi all. 
    I have a few marionett plugin-symbols where I use the Slider-node. 
    The slider seems quite "slow" to use, and it shows a lot of decimals. 


    Is there some way to make this slider more responsive, and set how many decimals I want it to "use"? 
    Have attached a video showing what I mean.
     

  6. @KingChaos 

    Hi, 
    I learned this by alot of reading on this forum. I also have a little-bit of experience in coding from earlier.

    Sorry to not answer on the post over here. Have not noticed that you posted.

    This thing i created is a plugin symbol(not a plugin). 
    The plugin-symbol consist of alot of marionette-nodes and the geometry for the symbols I am editing. 



    For videos / tutorials:

     

     

  7. Hi all,

    Pretty new to the Marionette coding, but it seems quite nice!

    Is there a way to “load” a symbol in a plugin symbol(w/marionette)?

     

    My plugin symbol consist of 7 symbols. These symbols are only showing when the right parameter is chosen in the OPI.

    The problem is when  I am inserting the plugin-symbol to a new file. Then there are 2 of 7 symbols missing.

     

    As I am quite new to this, there is probably a better way to do what I want, but it works for me, almost! 🙂

    Marionette Roe Lightweight beam stack:hang.pdf

    Skjermbilde 2019-10-31 kl. 19.06.33.png

    Skjermbilde 2019-10-31 kl. 19.06.16.png

    Skjermbilde 2019-10-31 kl. 19.05.51.png

  8. @MA68340  I can understand that you may be expected that your renders would look like the picture from the promo. But do you ever need or want to do renders like that? 
    The way I assume braceworks is mostly used is to generate paperwork, not beautiful renders.
    Attached is a PDF from a project earlier this summer. 

    Bracework summer C5.png

    • Like 3
  9. @rseybert 

    On 11/29/2018 at 6:54 AM, rseybert said:

    The trick seems to be move the Array to the motor point or the truss.  The motor point or the truss will do its little red thing and then it'll connect.

     

    Have been trying to find a fix for this soo many times, thank you for the tip! Worked just perfect! 

  10. 4 minutes ago, markdd said:

    Its broken. Have contacted tech support. Its a known issue which they say they will try and sort out when the new service pack is released.

    Thank you for the intel! 🙂 I also have sent a request/video about the issue, haven't got an answer yet. I am a bit disappointed about a lot bugs for a 2019 update.

    Having massive issues with resource manager on truss items, this function is way to slow to open...

    • Like 1
  11. 17 hours ago, Jim Wilson said:


    Yessir:

    Bridle Analysis
    https://youtu.be/AJNSe8oyjRo


    Braceworks Autoconnect Enhancements
    https://youtu.be/rIpMbUHEolQ


    Dead Hang Object
    https://youtu.be/jMmteB9qEQI


    Hanging Position Improvements
    https://youtu.be/jvp6nqlxeZI

     

    @Jim Wilson

    Do you have any videos of the Structural Members tool? 
    Have tried abit but it do not seem like this tool works? Maybe I do it the wrong way..

    When i try to draw with the tool, there is nothing showing up.. 

    Really looking forward to the new Braceworks tools! 

  12. I often have a setup that will be quite the same on the other side of the centre point. Therefore I often want to use the mirror or copy tool. 

    I cant say that this always happens but I often have a problem with objects that have been "mirror/copied" do not have a new Load ID. It still keep the same load ID as the symbol that it was "mirrored / copy" from.

    Is it a fix for this? 
    I have attached a picture that shows an example of what I mean. At this project, it is a 360 degrees screen, and when I have drawn all of the projection of the one side it would been nice to mirror it to the other side. When I do the Mirror function I need to adjust all of the "load ID" on the items I mirrored. 

     

    Yes, it is not a very big issue, but it takes a bit of time to do that to very time you mirror or copy symbols that need to be a part of the braceworks calculation. 
     

    Skjermbilde 2018-03-16 kl. 00.59.53.png

  13. Thank you for answers @Rob Books
    Have tried what you wrote, but I still feel that this is a bit tricky. I have now adjusted the 1ton, 1/2ton and 1/4 ton to the specs that our hoist have. if I open a new document and first insert a 1ton hoist, all the data is correct. When I try to insert a 1/2ton afterwards, all the specs from the 1ton also shows up on the 1/2. Why is that? 

     

    Second question:
    Would it be possible to add my own hoist (Loadguard) the same way that CM/Stagemaker/Tour rig ect? 

×
×
  • Create New...